HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

X3M OB I: Hogyan veszítsünk el két pontot hatvan perc alatt?

2011.11.15. 00:32 Andris_DFSE

Sajnos a címben feltett kérdésre vasárnap kaptunk csattanós választ: könnyen. Pedig Tóth Gábor csapatkapitányunk óva intett minket: „Nem várok könnyű mérkőzést. Kiemelten kell figyelnünk a védekezésünkre! Főleg a mérkőzés elején, hiszen ha az első játékrészben könnyen adjuk magunkat, akkor a hazaiak vérszemet kaphatnak, lendületben lévő csapat ellen pedig jóval nehezebb gólokat lőni.” Jó előjelek sem sorakoztak indulás előtt: egy sornyi kiváló játékos maradt Debrecenben, és inkább azzal foglalkoztunk, hogy mi van Törökbálinton (a Dunai Krokodilok a Phoenix-szel játszottak rangadót), mintsem a magunk dolgára koncentráltunk volna.

20 másodperc telt el, és rémálomra ébredtünk: Molnár Péter révén betaláltak a hazaiak. Küzdöttünk becsülettel, de a Diamonds három vérre éhes sorral, letámadott minket és sok kellemetlen pillanatot okozott nekünk. Aztán kicsit váratlanul Hamecz Soma fonákkal egyenlített (ez volt a gólszerző első OB I-es találata, kívánunk még neki nagyon sokat, 1:1)! Ismét bizakodni kezdtünk, amikor emberelőnybe kerültek a hazaiak,s régi ismerősünk, Görög Tamás be is köszönt (2:1). Egy perc sem telt el, már 3:1 állt az eredményjelzőn, ezúttal Szűcs András volt az ünneprontónk. Ekkor emberelőnybe kerültünk, és... gólt kaptunk. Tizenhárom perc elteltével nem volt mit tenni, időt kellett kérnünk, mert a pályán látottak nem sok örömet okoztak. Kicsit összeszedettebbé vált a játékunk, de még így is gólt kaptunk...Így aztán 5:1-es hátránnyal, ráadásul emberhátrányban várhattuk a második harmadot.

A szünetben megfogadtuk: történt, ami történt, de nem adjuk fel! Sajnos azonban mindösszesen hat másodperc telt el, és ismét zörrent a hálónk. Duró Norbert még jobban felszívta magát, és gyakorlatilag a kaput is lecselezve lőtt végre újabb DFSE-gólt! És ekkor mi történt? Gólt kaptunk... 7:2... Gyülekeztek a viharfelhők a Nagytemplom felett,pedig még a meccs fele hátra volt. Hamarosan kettős előnybe kerültünk, amit gyorsan ki is használtunk: Tóth Gábor hozta a tőle szokásos, erős és pontos találatot. A sima előny viszont kihasználatlan maradt, majd rendes létszámnál ismét a hazaiak köszöntek be Görög Tamás jóvoltából (8:3). Két perccel később már hattal mentek a hazaiak: ezúttal Alm Zsolt labdája csúszott a gólvonalon túlra. Ezt követően aztán végre kezdtünk rendesen játszani (de miért ilyenkor?) és a szünetig újra meccsbe hoztuk magunkat! Előbb Duró Norbert lőtt gólt a kicsik hozzájárulásával (Szobonya Kornél és Nagy Ádám támadták le Diamonds védőjét, akitől Durcihoz került a labda, s válogatott kiválóságunk nem kegyelmezett, 9:4). Ezt követően Nagy Ádám húzta ki a hosszú felsőt (9:5), majd szünet előtt Nagy Dávid lőtt fonákost (9:6). Ami további optimizmusra adhatott okot az az volt, hogy emberelőnyben várhattuk a záró harmadot...

...amit megint nem sikerült kihasználni. Sőt, a Diamonds megint emberhátrányba került, és megint emberhátrányból lőtt gólt... (10:6). A következő emberelőnyünket legalább sikerült abszolválni : Kovács Gergely a kapu mögött húzogatott, majd a kapus hátára lőtt labda a gólvonalon túlra pattant (10:7). Volt még hátra tíz minutum és a Diamonds megtette azt a szívességet, hogy még időt is kért. Megbeszéltük, hogy mindent beleadunk, pontosan és labdát tartva játszunk. Hát sajnos a nagy akarásnak ismét nyögés, és végül még két Diamonds gól lett a vége, így kialakult a 12:7-es végeredmény.

Kiválóan játszottak Siklósi Evelin tanítványai, olykor a szerencsével sem álltak hadilábon, de teljesen megérdemelten tartották otthon a két pontot (a gödi átok pedig továbbra is tart: háromból háromszor szenvedtünk ott vereséget...). Nem sok periódus volt, amire büszkék lehetünk (talán a második harmad végét leszámítva). Emberelőnyös szituációt többet kell gyakorolnunk, mert hiába vannak kiváló játékosok emberfölényben, az összeállásukhoz is idő kell (és nem szabad emberelőnyben két gólt kapnunk). Többeknél voltak erőnléti problémák is, szóval ezt a vereséget figyelmeztető jelként kell venni! Nem szabad más mérkőzésekkel foglalkozni, csak a saját edzéseinket kell szorgosan látogatni, ott 100%-osan odatenni magunkat és annak lesz meg az eredménye!

X3M OB I, 7.forduló:
Diamonds SK - Debreceni FSE 12:7 (5:1, 4:5, 3:1)
Göd, Balázsovits Sportcsarnok, 25 néző
Vezette: Mosnzpart Áron, Dávid András

DFSE pontszerzői: Kovács Gergely 1+3, Duró Norbert 2+0, Hamecz Soma 1+0, Tóth Gábor 1+0, Nagy Ádám 1+0, Nagy Dávid 1+0

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: átok göd diamonds dfse gaba x3m ob i 11/12

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr473383709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása