HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

VB-re hangolva: A D csoport

2010.11.14. 19:46 Andris_DFSE

Hogy repül az idő… Újabb öt nap telt el, és újra jelentkezünk (a kezdésig egyébként pontosan 20-at kell aludnunk) . Ráhangolódunk a csapatokra, bemutatjuk a csoportokat. Elsőként a „D” jelű kvartettel ismerkedünk meg, azaz Csehországgal, Norvégiával, Olaszországgal és Japánnal (azért nem abc szerint haladunk, mert az A csoportban találhatóak a házigazda finnek, akikkel ezt a felvezetést – mint a címvédővel – zárni fogjuk).

 
Japán:
 
A távol keleti ország eddigi legnagyobb floorballos sikere a kvalifikáció kívívása (a kijutási rendszer kétségtelenül az Európán kívüli régióknak kedvezőbb), bár meg lennénk lepve, ha a csoportban sikerülne pontot rabolniuk bárkitől is. Ugyanakkor szívós és szervezett csapatként 20:0-as hátrányban is úgy fognak hajtani, mintha a győzelemért támadnának. Hozzáállásuk példamutató lesz, és a japánok törtnéleméből kiindulva (azaz figyeld meg a nyugatit, tanulj/vásárolj tőle, hozd haza, szedd szét és építs még jobbat, még kisebbet, …) hosszú távon ez sikeres lehet, egyenlőre még elérhetőbb célokat kell kitűzniük maguk elé. Pédául azt, hogy nyerjenek harmadaot, vagy akár raboljanak pontot.
 
Erősség: mentalitás, kitartás
Gyengeség: nemzetközi rutintalanság
 
Olaszország:
 
Nemzetközi csapatról van szó, hiszen a válogatott gerincét olaszos és nem is olyan olaszos nevű idegenlégiósok (főleg Svájcból, de van játékos Svédországból és Finországból is) valamint dél-tiroli németek alkotják. Ez a légióstaktika mégis bejött az azzuriknak, hiszen két világbajnokságon is az elit ellen játszottak, és ugyan selejtező útján, de mégis megváltották a finnországi repülőjegyet. Ha ismét sikerül ötvözni a Svájcból (és a szövetségi kapitányi stáb révén Skandináviából) érkező pontosságot az olaszos mentalitással, akkor akár még 8-ba is kerülhetnek, a japánok legyőzése pedig szine kötelezőnek tűnik. Kíváncsiak leszünk a norvég-olasz meccsre, első ránézésre háromesélyes meccsnek tűnik.
 
Erősség: nemzetközi tapasztalatok
Gyengeség: latinos temparementum akár visszafelé is ránthatja a csapatot
 
Norvégia:
 
Skandináv csapatot sosem szabad leírni. Ezt ezennel sem tesszük meg, habár mint pár sorral feljebb írtuk, az olaszok elleni ki-ki meccs tényleg sorsdöntő lesz, mégis a norvégok erősebbeknek tűnnek. Jóval nagyobb merítési bázisuk van, a múltjuk is megsüvegelendő és a jelenkoriakat sem kell lebecsülni. (V)érmes remények a győzelmet illetően valószínűleg ők sem táplálnak, de az 5-8. hely közé abszolút beillenek.
 
Erősség: skandináv mentalitás, nemzetközi rutin
Gyengeség: nem tudják átlépni saját árnyékukat
 
Csehország:
 
A csoportgyőzelem elsőszámú esélyese, és akár megismételhetik a 2004-es bravúrjuakt is, azaz hogy a vb-döntőbe jutnak. E mellett szól, hogy rohamosan fejlődik a floorball Csehországban is, és tényleg csak idő kérdése, hogy a négy nagy közül a két „kisebb” (Svájc és Csehország) mikor ejti ki nagy tornán is a még nagyobbnak titulált finneket és svédeket. Jelenleg a svédek elérhetőbbnek tűnnek ilyen szempontból, már csak azért is, mert a legutóbbi mérkőzésükön x lett a vége. Úgyhogy a cél nem is lehet más, mint legalább a 4-be, de titkon akár a döntőbe jutás, hiszen egy ágon vannak a svédekkel, és Kafkáék már igazán revansot vennének az elvesztett 2004-es döntőért.
 
Erősség: szervezettség, felkészült, tapasztalt, képzett profi játékosok
Gyengeség: ilyen nem jutott eszünkbe
 
Tipp a csoport végeredményére:
1. Csehország
2. Norvégia
3. Olaszország
4. Japán
 
Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnokság finnország2010 vb re hangolva

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr342448676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása