HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Salming Férfi OB I: Újabb hazai győzelem!

2010.11.20. 20:28 Andris_DFSE

Rendhagyó helyszínen játszottak ma a fiúk egy rendhagyó hét után, hiszen a Mechwartban szalagavató volt ma, ezért aztán egész héten nem a megszokott munkarend szerint készültünk a hétvégére. Egy dolgot viszont mindig szem előtt tartottunk: a Diamonds elleni hazai bajnokit hozni kell!

Ennek jegyében aktívabban is vágtunk neki a mérkőzésnek, az első komoly lehetőségeket is mi alakítottuk ki, mígnem Kimák Ádám szélen elfutva Nagy Dávidhoz passzolt, aki egykori alma materében szerezte meg csapatunk vezető gólját! Az örömünk sajnos nem tartott sokáig, mert az első igazán veszélyt jelentő vendéghelyzetet szépen kijátszott gól zárta le (Molnár Péter köszönt be). Ezt követően viszont ismét a mieink domináltak, és előbb Machlik Péter révén visszaszereztük a vezetést, majd Szobonya Kornél szépségdíjas „flik-flakk” góljával már kétgólosra dúzzadt az előnyünk! (a jegyzőkönyben Cseresznye Ádám neve szerepel a gólpassz sávban, viszont jól emlékszünk, hogy a gólpasszt Bohos Dániel jegyezte!)

A szünetre biztos előnnyel vonulhattunk, de sajnos kicsit elkönyveltük magunkban, hogy ez már egy behúzott meccs. És erre a Diamonds erősen fel is hívta a figyelmünket! Aktívabban kezdték a harmadot a fekete mezesek, és egy 15 másodperces rövidzárlatot kihasználva rögtön egált mutatott az eredményjelző (miután hiánya esetén újabb büntetést kapna egyesületünk a szövetségtől…). Előbb Pintér Attila szépített, majd Zsiga Ádám egalizált, azaz amiért egy harmadon át dolgoztunk, néhány másodperc alatt semmissé tettük. Ilyen figyelmetlenségeket nem engedhetünk meg a későbbiek során sem! Nehezen ébredtünk fel a kábulatból, pedig még emberelőnyben is támadhattunk. Amikorra pedig újra kezdeményezőbbek lettünk volna, átvette a vezetést a Diamonds: Nagy Norbert lőtt védhetetlen gólt. És hogy még keserűbb legyen a pirula, a harmad utolsó másodpercében még Nagy Ádámot is kiállították, így kétperces emberhátránnyal és egygólos hátránnyal várhattuk az utolsó játékrészt.

Nagy László rendbe is szedte a társaságot, és kijelölte azt a négy embert, akinek ki kellett védekeznie ez emberhátrányt. Ez sikerült is, úgyhogy jöhetett a következő cél: az egyenlítés. Nagy Ádám kétperces pluszpihenőjét kihasználva rápihent arra, hogy gólt szerezzen, és távoli bombájával máris újra x volt a meccs! innentől pedig az újabb cél jöhetett: a vezetés megszerzése! Szabadütéshez jutottunk, és Tóth Gábor csak úgy „Gabásan” lőtt óriási gólt! A találatról elmond mindent, hogy még a kispadon ülők is kis fáziskéséssel reagáltak, tapasztalt floorballosok sem látnak minden nap ennyire pontos és ilyen erős lövést! A vezetést ismét magunkhoz ragadtuk, és ismét könnyelműek voltunk… Ezt Keszthelyi Balázs révén ismét kihasználták a vendégek, megint egyenlő volt az állás… Ekkor aztán ismét jött Machlik Péter, aki eldöntötte a találkozót: előbb balról, kicsit kisodródva, majd jobbról váltotta gólra Kimák Ádám passzait! A hév talán el is vitte a 20-asunk játékát, mert két percre kiküldték a bírók lökés miatt, s habár ezt még sikerült kivédekezni, a kiegészülést követően Nagy Norbert megint vezetéknevéhez illő gólt lőtt. A hátralévő majd öt percet szerencsére kapott gól nélkül sikerült lehozni, köszönhetően a fantasztikusan védő Héjja Gábornak, no meg annak, hogy ameddig csak lehetett, tartottuk a labdát, ezzel is fárasztva az ellenfél játékosait.

Szummázva: a találkozót megérdemelten nyertük meg, habár azért voltak elkerülhető és a jövőben mindenképpen javítandó hibák és a játékunk nagyon hullámzó volt. Ugyanakkor ki kell emelni mindenképpen Héjja Gábort, aki szinte megbabonázta a vendégek játékosait, a Diamonds góljai kapusszemszögből abszolút védhetetlenek voltak, és olyanokat is hárított, amiket más kapusok be-be szokták szedegetni. De említsük meg mindenképpen Machlik Pétert, aki ismét három gólt vállalt, Kimák Ádámot, aki három asszisztot jegyzett, vagy Tóth Gábort is, akinek a sorsdöntő szituációkban ismét helyén volt az esze és a szíve! Folytatás a Dunaújváros ellen!!!

Machlik Péter (#20, balra) ma is fontos gólokat szerzett, Cseresznye Ádám (#22, középen háttérben) és Tóth Gábor (#3, jobbra) is kivette a részét az újabb pontszerzésben!
 

Salming Férfi OB I, 8. forduló:
Debreceni Floorball SE – Diamonds SK 7:6 (3:1, 0:3, 4:2)
Kossuth Lajos Gimnázium, 60 néző
Vezette: Hudák, Navratil

DFSE pontszerzői: Machlik Péter 3+0, Kimák Ádám 0+3, Nagy Ádám 1+0, Nagy Dávid 1+0, Szobonya Kornél 1+0, Tóth Gábor 1+0, Cseresznye Ádám 0+1

Szólj hozzá!

Címkék: győzelem kossuth diamonds dfse salming ffi ob1 machlik

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr492461834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása