HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Salming Férfi OB I: Elmaradt a pontszerzés...

2010.11.28. 16:05 Andris_DFSE

Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki az első dunaújvárosi túránknak. A pénteken is említett hiányzok mellé (Machlik Péter, Bulátkó Kornél, Bohos Dániel, Vígh Gyula) Kimák Ádám is csatlakozott, így mindösszesen 9 mezőnyjátékossal és egy kapussal indultunk a 280 km-es útra, amit a középső országrészből érkező hójelentések még hosszabbá tettek. Ettől függetlenül nem feltartott kezekkel indultunk, tudtuk, hogy a győzelem megszerzése mennyire fontos.

Érkezésünkkor kárpótolt minket az újvárosiak hazai pályája, nagyon szép környezetben lévő csarnokukkal, amit bármelyik hazai csapat irigyelhet. Ülőhelyből pont annyi van, amennyi kell, és az érdeklődők a külső üvegablakon is bekukkanthatnak, az öltözők is rendben voltak, bárcsak minden meccs ilyen körülmények között kerülne megrendezésre!

Vissza hát a mérkőzésre… mivel nem voltunk meg még két sornyian sem, úgy próbáltunk játszani, hogy az egyik sorból valamelyik játékos több cserén át is a pályán legyen. Próbáltunk is minél jobban játszani így is, de sajnos a vezető gólt nem nekünk sikerült megszereznünk: Szabó Gyula találatának köszönhetően örülhetett a szépszámú hazai publikum. Az örömük szerencsére nem lehetett sokáig felhőtlen: Szobonya Kornél előbb harcosan megszerezte a labdát, majd átadásából Cseresznye Ádám lőtt szép és fontos gólt. Sajnos egy percet sem kellett várni viszont a hazaiak újabb vezető góljára: ismét Szabó Gyula talált be, habár kicsit gyanús körülmények között (legalábbis nagyon úgy, tűnt, hogy a házban állva sikerült bekotornia a labdát Héjja Gábor kapujába…). Továbbra is inkább a hazaiak voltak aktívabbak, és a már egyedül kapura törő csatárt csak szabálytalanul tudta megállítani Lánczi András. Jött a jogos büntető, amit Héjja Gabi bravúrral védett, az emberhátrányt pedig sikerült kivédekeznünk! És Csenye majdnem a második gólunkat is megszerezte, de sajnos a szabadütés figura után a labda a lécről kifelé pattant. A szünetre a hazaiak mehettek előnnyel, de abszolút egyenrangú ellenfelek voltunk, és kis szerencsével akár x-szel is fordulhattunk volna.

Fordulást követően a meccs is fordulatokat hozott: újra gólt lőtt a Rudas (ezúttal kiss Péter volt eredményes), majd hiába támadtunk emberelőnyben, nem tudtuk gólra váltani a lehetőséget, majd pedig Szabó Gyula révén újra újvárosi gól született… Jött is egyből az időkérés, ami kicsit rendezte a dolgokat, és a mutatott játékunk is hatványozottan jobb lett. Előbb Lánczi András szépített, majd pedig a nap legjobbja, Szobonya Kornél verte meg 1-1-ben a védőjét, majd pedig fontos gólt lőtt! 4:3-mal fordultak a felek, és még nyílt volt a találkozó!

Fontos volt, hogy a lélektanilag fontos gólt mi szerezzük meg előbb, de sajnos ez még emberelőnyben sem sikerült… Majd pedig hidegzuhanyként jöttek sorra a hazai gólok…. Kiss Péter kétszer, míg Kovács Balázs egyszer mattolta védelmünket, 7:3-ra alakítva az eredményt (időt ugyebár pedig már nem kérhettünk, mert azt már a második játékrészben elhasználtuk). A hazai szurkolók örömittas bekiabálásait még sikerült elcsitítanunk, hiszen előbb Tóth Gábor lőtt ismételten szép gólt Nagy Dávid passzából, majd pedig Nagy Ádám is akasztott egy fickát, de ez már csak szépítésre volt elég. Teljesen elfáradtunk és sajnos vereséget szenvedtünk.

A jövőben is szívesen asszisztálunk sporttörténelmi eseményekhez (játékos jubilem, DFSE-bajnoki cím, stb), ezt viszont most kihagytuk volna: az újvárosi csapat története első OB I-es győzelmét aratta felettünk, gratulálunk nekik. Reméljük, amikor legközelebb találkozunk, akkor végre teljes létszámban ott tudunk lenni, és sikerül győztesen elhagyni a pályát.

Csapatunkból azért volt, aki kiemelkedőt nyújtott: Szobonya Kornél úgy játszott (vagy talán még egy hajszállal is jobban), mint ennyi idősen Varga Gergő tette, reméljük, hogy ő is legalább annyi szép sikerhez és gólhoz fogja hozzásegíteni egyesületét, mint elődje. Kiemelendő még Burai Péter, aki szintén magához képest átlagosat, a mezőnyhöz képest viszont klasszist adott: mindent blokkolt, tőle 2 fejjel magasabb csatárok sem tudtak vele mit kezdeni! Megemlíthetjük még Cseresznye Ádámot, aki ismét sokat brusztolt, vagy Tóth Gábort, aki védőben és centerben is megbízható volt, illetve még Héjja Csabát, aki „beugróként” megbízható teljesítményt nyújtott.

Salming Férfi OB I, 9. forduló:
Dunaújvárosi Főiskola-Regale EK RFT - Debreceni FSE 7:5 (2:1, 2:2, 3:2)
Dunaújváros, Campus Aréna, 110 néző
Vezette: Schauer Balázs, Bedő Zoltán

DFSE pontszerzői: Szobonya Kornél 1+2, Cseresznye Ádám 1+1, Tóth Gábor 1+0, Nagy Ádám 1+0, Lánczi András 1+0, Nagy Dávid 0+1

Lánczi András

1 komment

Címkék: újváros dfse salming ffi ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr932479025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskornel95 2010.11.28. 18:52:10

nem tudok hozzá mit szólni szerintem még a gólodról többet is mondhattál volna mert ennek történelme van :D
sajnos a csapat most csak ennyit bírt de legközelebb remélem mindenki jobb formába lesz
süti beállítások módosítása