HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

HANGolódás 4.rész

2011.01.18. 00:09 Borisz15

 

" Az internet szót ad mindenkinek." Ha nem csal az emlékezetem ez a mondat a Jay és Néma Bob című filmben hangzott el, ha tévednék előre is elnézést kérek. Ez teljesen igaz egyébként, ezt használom ki én hétről-hétre. 
A napokban történt egy szörnyű tragédia, ami mellett egyszerűen nem tudok elmenni szó nélkül. Nyilván ki lehet találni hogy a szórakozóhelyes esetről van szó. Az egész eleve ott volt elrontva, hogy igen népszerű, és igen sok DJ-t akart a szervező bezsúfolni egy estére, egy hallottak alapján kisebb helyre, nem volt arányos az érdeklődéssel a helyválasztás. Ha tudta, hogy maximum 1000 vagy 2000 ember fér be az adott helyre, akkor adjon el annyi jegyet elővételben, oldja meg a ruhatárat rendesen stb. Nekem szervezésekhez nincs közöm, így nem is ítélkezem, ezt csupán a józan paraszt eszem mondatja velem. Mikor aznap éjszaka az első híreket olvastam, először a sajtóban is késelést írtak a halál indokának, később (talán eltusolás céljával?) ezt cáfolták. A halál oka a rendőrség előtt már ismert, még nem hozták nyilvánosságra, de a szemtanúk mind késelésről beszélnek, legalábbis arról hogy a nagy tömeghisztériát annak elkiáltása okozta. Szörnyű, hogy ebben a kis lélekszámú országban, vagy bárhol a világban ilyenek megtörténnek, hogy állítólag mert nem jutott be a buliba, felhúzta magát, ezért egy másik embertársának kioltja az életét?! És ez most független attól hogy magyar, vagy cigány, vagy orosz vagy szerb vagy akárki. Nyilván nem volt tiszta a gyerek (hangsúlyozom, HA történt késelés), a tömegben is voltak bizonyára ittas vagy egyéb állapotban emberek. Ilyenre sajnos már volt példa külföldön is, pont idén nyáron, egy nagy-nagy szabású rendezvényen Berlinben, ott 10 ember halálát követelte egy tömeghisztéria. Nem akartam én ezzel kitölteni a sorokat, lényeg a lényeg, hogy valaminek ki kellett váltania a tömeghisztériát, és ugye tudjuk hogy az ember a legfejlettebb állat, ha az életét veszélyben gondolja, akkor ugyebár nem létezik senki, csak saját maga. Ez a természetből fakad, eleve nem szabad hogy ilyen helyzet adódjon. A családoknak, barátoknak ezúton is részvét, mind a csapat, mind az én nevemben, HA késelés történt, akkor pedig nagyon remélem, hogy mihamarabb előállítják a bűnösöket, és megfelelően szigorú büntetésben részesítik őket. R.I.P.
 

A történtek ismeretében, kicsit morbidnak fog tűnni a következő mondat, de vasárnap 10:30-tól, mi is élet-halál harcot vívunk. Régen volt meccsünk, talán ez hátrányunkra lehet, de ha fel tudjuk fogni a meccs súlyát, igazán fel tudunk pörögni rá, igenis meg tudjuk mutatni, hogy Debrecenben nem csak az eligazolt játékosokra épült a floorball.
Elismerem, hogy válogatott szintű játékosok, hátukon vitték a csapatot évekig, de kellett mögéjük egy csapat. Van egy nagyszerű Tóth Gabánk, aki nem mellesleg ebben a nehéz szezonban kapitányként tényleg vezeti a csapatot, és emellett nagyszerű játékkal rukkol ki meccsről-meccsre, van egy Nagy Ádámunk, aki a legponterősebb játékosunk, egy Kimák Ádámunk, aki mind védekezésben mind támadásban kiváló, egy Machlik Peti aki példanélkül tud küzdeni a pályán, egy Cseresznye Ádám, aki hihetetlen munkabírásával tűnik ki, egy Burai Peti, aki fiatal kora, és "kisebb" termete ellenére is a védelem stabil pontja (és emellett milyen fürge!), egy Lánczi Andris, aki szívből küzdd minden meccsen, néha igaz görcsösségbe hajlik át, de kívánjuk mindig ennek ellenkezőjét. Kapuban két nagyszerű kapus térdel, akik közül az egyik mindig bravúrokkal segíti a csapatot, kispadon ott van egy Nagy Laci, aki elvállalt minket, és becsületesen csinálja az edzéseket, ott van mindig meccsen, ott van a fiatal támadó duónk, Bohos és Kornél, akik csukott szemmel is megtalálhatnák egymást a pályán (sőt Kornél lassan az új Varga Gergővé növi ki magát:) )
ott van a rutinos Vígh Gyulánk, aki tapasztalatával mutat példát a fiatalabbaknak, egy Nagy Dávidunk aki a semmiből megérkezve is képes gólt lőni és persze Gianni, aki 15 évesen már magyar bajnok volt. Több van ebben a csapatban, mint amit helyezésünk mutat,tényleg. 3 éve itt vagyok a csapat mellet, ennyi idő alatt már nyugodt szívvel írtam le ezt a mondatot. Nem szabad hagynunk, hogy Debrecent az alsó házban emlegessék. Magyarország második legnagyobb városa vagyunk, a kisebb közösség ilyen sportágakban ez előny, hiszen szurkolók többen jönnek meccseinkre, nevetségesnek hangzik, de remélem mások nevében is mondhatom, hogy felemelő érzés hétről hétre 50-100-150 ember előtt játszani. Igaz kevés, de a magyar floorballban néha tapasztalható üres csarnokoktól mindenképpen jobb. (ezalatt nem azokra a szurkolókra gondoltam, akik az ellenfél játékosait ütlegelik, szóban bántják. a szurkoló addig szurkoló, míg a csapatot bíztatja ). Úgy gondolom meg kell mutatnunk azt, hogy igenis van bennünk tartás, erő, győzni akarás ahhoz, hogy ne az alsóházban kelljen küzdenünk az első osztályú tagságért. Egymásért kell megtanulni küzdeni. Az ősz meccse volt, az itthoni Krokodilok elleni meccs. Igaz, nem a teljes csapatukkal érkeztek a vendégek, de így is több válogatott szintű játékosuk volt, mégis végig partnerek voltunk mellettük, akkor mindenki kiemelkedőt nyújtott. Kikaptunk azon a meccsen, ez tény, de mégis csapatként szerintem győzelmet arattunk. Ezt kellene megint megtalálni. Azonos pontszámmal állunk a tabellán aktuális ellenfelünkkel, a sorsunk a saját kezünkben van. Nem szabad számolgatni, hogy hátha megveri x, y-t és akkor nekünk jó lesz. Nem. Mindig az aktuális meccsre koncentrálva kell a legjobbat nyújtanunk.
Mocsai Lajos etikai kódexéből idéznék:
A tiszta beszéd és pozitív gondolkodás kedvezően befolyásolja a teljesítőképes tudáshoz nélkülözhetetlen állapotot!
Higgyük el, hogy tudunk nyerni! Higgyük el hogy jó csapat vagyunk, akkor nem lesz baj.
Vasárnap 10:30, Budapest, Klebelsberg Kuno Általános Iskola (1028 Budapest, Szabadság u. 23.). Ha valaki, aki kicsit is közel érzi magát hozzánk, kérem jöjjön el szurkolni, fontos lenne! :)

 

 

A zenén rengeteget gondolkodtam, hogy mégis milyen stílust válasszak, hogy ezeket az emóciókat átadjam, végül megtaláltam.
ÍME

FSE, DEBRECEN!

Borisz15

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr482591949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása