HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Salming Férfi OB I: Évértékelés 2010/11, 1. rész

2011.02.12. 10:26 Andris_DFSE

Február az évértékelések ideje, ezt már a napi sajtóból jól tudjuk. Speciális okból kifolyólag most nekünk is februárban van itt az értékelés, lezárás ideje. Tizennégy Tizenhárom lejátszott mérkőzésre és valamivel több, mint fél évre tekintünk vissza.

Történetünk 2010 nyarán kezdődik, amikor nem tűnt minden rózsásnak (pedig június 5-én Magyar Kupát nyertünk). Kérdőjeles volt az elindulásunk és (kulcs)játékosok (Pazsák Csaba, Kovács Gergely, Kollár Csaba, Sashalmi Sándor) mondtak búcsút a DFSE-nek. Végül gondok és késések közepette beneveztünk a bajnokságok küzdelemsorozataiba, habár mint utólag kiderült, hibáztunk. Nem mértük fel pontosan az utánpótlásunkat, és az U14-es csapatunk gyakorlatilag az előtt elfogyott, hogy megkezdődtek volna a fordulók.

Szeptemberben aztán kezdődtek a mérkőzések. Először Gödre látogattunk, ahova nagy reményekkel érkeztünk és végül vereséggel távoztunk (6:4 lett). Nem voltunk még összeérve, közhellyel élve „idény eleji formát mutattunk”. Ekkor még nem tudtuk, hogy Varga Gergőnek ez lesz utolsó meccse a DFSE piros-fehér dresszében…. Pedig ha éreztük is volna, még jobban odatette volna magát mindenki, hogy szép játékkal búcsúztassuk 11-esünket. A második körben hozzánk látogatott az újonc Dunaújváros, és szurkolóinknak és magunknak is csalódást okozva csak az egyik pontot tudtuk itthon tartani (az is igen nyögvenyelős küzdelem árán sikerült; 6:6 lett). Vígh Gyula nagyot játszott, ezt azért nem felejtjük el, és később is várjuk tőle! A hónap zárásaként a Phoenixhez látogattunk, és elég soványra sikeredett a játékunk (10:3)…. A meccs legnagyobb pozitívuma számunkra csak annyi volt, hogy vége lett….

Az október sem kezdődött jól: a régi nagy rivális SZPK-Nokia csapata hagyta helyben a mieinket, örömre csak az szolgálhatott, hogy a fiatalok egyre több pontot szereztek (Nagy Ádám, Bohos Dániel, Szobonya Kornél). Bíztató jeleket már mutattunk az ARES elleni idegenbeli találkozón, de ez akkor is kevés volt még (9:4 lett, ismét csak nem ide…). Október 23-án aztán végre megtört a jég, és siekrült legyőznünk az IBK Cartoon Heroest, nem is kis különbséggel (10:5). A hónap zárásaként pedig az idény meccsét játszottuk a Dunai Krokodilokkal, és bizony nagyon kevés választott el minket a megérdemelt pontszerzéstől (6:7).

Novemberben már a második kör kezdődött, azaz a Diamonds látogatott hozzánk. A fiatalok ellen sikerült hoznunk a találkozót (7:6), így úgy tűnt, végre kezdünk magunkhoz térni. Ezek után erős hidegzuhanyként ért minket az újvárosi vendégkaland, hiszen mindösszesen tíz játékos utazott el és ez nem is maradt büntetlenül (7:5)…

Karácsony havában ismét két összecsapás várt ránk: előbb a Phoenix jött Debrecenbe és bizony pontosabb játékkal kedvezőbb eredmény is születhetett volna (6:10). A második pedig az SZPK elleni komáromi fellépés lett volna, ahova a havazás miatt nem indultunk el, a mérkőzés két pontját játék nélkül mégis a dunántúliak kapták…. Hogy mire fel talán még ők sem értették.

2011 első havában újabb fontos mérkőzéssel kezdtünk: a CH ellen mindenképpen győzni akartunk, hogy bebiztosítsuk helyünket a felsőházban. Ez ismét sikerült is (10:4 ide), a maradék mérkőzésekre pedig felszabadult játékkal, pontszerzés reményében készültünk, de vereség lett a vége: előbb az ARES nyert Debrecenben (4:8), majd a krokodilok nyertek a szűk kerettel érkező DFSE ellen (7:1).

Az alapszakasz lezárását követő napon – január 31-én – robbant a bomba, hogy kizárnak minket a bajnokságból utánpótlás kötelezettség mulasztása miatt és csak az alsóházban vehetünk részt. Az ügyben elmerülve kiderült, hogy ez a közel sem kellemes döntés már december 5-én megszületett, habár hivatalos e-mail címünkre se a meghívó, se a határozat nem érkezett meg. Az egész ügy elég nehezen követhető volt, de szögezzük le: az első hibát mi követtük el (rosszul mértük fel az utánpótlásunkat), míg a másodikat a szövetség (nem tájékoztatta idejében a csapatokat). Ha mi nem hibázunk, akkor a szövetség sem. A rendkívüli ülésen hozott döntés salamoninak értékelhető, hiszen a legfontosabbat szavatolták vele: lesz továbbra is OB I-es csapata városunknak, de az utánpótlásra jobban kell figyelni! Bármilyen hiba esetén pedig még mindig kizárhatóak vagyunk, de reméljük erre sem most, sem a későbbiekben nem kerül sor! Bűnhődnünk is kell: nem játszhatunk a felsőházban, de remélhetőleg ez mindenkit arra sarkall, hogy a 2011/12-es bajnoki évadban sokkal szebb eredményt érjünk el!

Magát az utánpótlás bajnokságokat pedig valamilyen szinten újra kellene gondolni, mert a fővárosban és vonzáskörzetében könnyebben kivitelezhető, hogy külön menetrend szerint lépjenek pályára az U-csapatok és az OB I-es gárda, addig nagyobb távolságból már komolyabb terhet jelent mind az egyesületnek, mind a játékosoknak. Érzésem szerint vagy a korábbi rendszer szerint kellene ezt csinálni (vagyis ahol játszik az OB I-es csapat, akkor a két egyesület összes utánpótlás mérkőzését is abszolválja), vagy pedig hétvégi tornajelleggel. Előbbinek az az előnye, hogy a kisebbek egyszerre utazhatnak a nagyobbakkal, a mérkőzéseket is megtekintik és remélhetőleg minél több dolgot lesnek el az idősebbektől. Utóbbinak pedig az az előnye, hogy költséghatékonyabb egy nap letudni kettő vagy akár három találkozót, ezzel egy hónapra kipipálva az utánpótlás kötelezettségeket. ha valakinek van alternatív ötlete, az írja meg bátran a hozzászólások között!

Az évértékelésnek pedig még nincs vége, jövő heti cikkünkben egyéb dolgokat is górcső alá veszünk!

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: értékelés dfse salming ffi ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr942655511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása