HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

X3M OB I: Aressal kezdtünk, Aressal zárunk

2012.05.05. 12:01 Andris_DFSE

Keretbe foglaljuk a 2011/12-es bajnoki évadot: 2011. szeptemberében érdi kiruccanással indultunk neki a küzdelmeknek és az azóta eltelt 18 forduló során további két alkalommal találkoztunk régi ellenfelünkkel, hogy aztán a bajnoki szezont ma velük zárjuk. 

A mostani találkozónak nem sok tétje maradt: az ötödik vagy hatodik hely a kérdés. Ahhoz, hogy a hadak istene megelőzze a mieinket, ahhoz legalább négy góllal kellene győzniük (és azért tegyük hozzá, reméljük nem nyernek). A helyezés irreveleánsnak is tűnik, de azért abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat mindent meg fog tenni a szép játékért és a közönség kiszolgálásáért. Éppen ezért mindnekinek szeretettel ajánljuk ezt a délutáni floorball csemegét!

És azért egy dolog mellett ne menjünk el: különlegessége is van a mai mérkőzésnek, hiszen napra pontosan öt esztendővel ezelőtt, éppen az ARES legyőzésének köszönhetően hódítottuk el a bajnoki címet. Nem is maradhat ki az a legendássá vált videó Cseresznye Ádám mindent eldöntő találatával:

Reméljük azért ma is lesznek izgalmak!

X3M OB I, 20. forduló:
Debreceni FSE - ARES HC'94
2012. május 5., szombat, 16:00
Mechwart

Szólj hozzá!

Címkék: ares dfse mechwart x3m ob i 11/12 bajnoki cím 2007 cseresznye ádám

Köszöntés: Nagy László ma 32 éves!

2012.04.29. 19:01 Andris_DFSE

Együttesünk korábbi játékosa, mostani vezetőedzője ma ünnepli 32. születésnapját! Ezen alkalomból kívánunk neki sok-sok örömöt, erőt, kitartást, sok boldogságot és szerencsét az élet minden területén!

Szólj hozzá!

Címkék: köszöntés nagy lászló dfse

X3M OB I: Pont nélkül Szolnokról

2012.04.29. 18:59 Andris_DFSE

Alacsony színvonalú, ugyanakkor küzdelmes mérkőzésen végül vereséget szenvedtünk a kannibáloktól. Az utolsó fordulóra így maradt még komoly kérdés: melyik gárda búcsúzik az élvonaltól, és melyik az, amely az osztályozón kivívhatja a bentmaradást, hiszen Szolnok-Dunaújváros összecsapás lesz az utolsó játéknapon.

A felsőházban ugyanakkor már nincs ilyen komoly dilemma: a Dunai Krokodilok sorozatban harmadik, összességében ötödik aranyérmüket ünnepelhették meg.

X3M OBI, 19. forduló:
Szolnok CFK - Debreceni FSE 9:8 (3:3, 3:3, 3:2)
Szolnok, Tiszaliget, 30 néző
Vezette: Schauer Balázs, Németh Balázs


 

Szólj hozzá!

Címkék: dunaújváros dfse dunai krokodilok x3m ob i 11/12 szolnok cfk

Köszöntés: Nagy Ádám ma 19 éves!

2012.04.19. 22:43 Andris_DFSE

Csapatunk kiváló képességű támadója ma ünnepli 19. születésnapját! Ezen alkalomból kívánunk neki még nagyon sok örömöt, sikert, kitartást, sok szerencsét és még sok kellemes pillanatot a DFSE kötelékében!!!

Szólj hozzá!

X3M OB I: Magabiztos győzelem

2012.04.14. 23:19 Andris_DFSE

Magabiztos játékkal, végig vezetve megérdemelt győzelmet arattunk a dunaújvárosi csapat felett (akiket még sosem győztük le ennyire magabiztos játékkal). További részletek később!

X3M OB I, 18. forduló:
Debreceni FSE - Dunaújvárosi Főiskola-REK-RFT 8:4 (3:1, 3:0, 2:3)
Mechwart, 50 néző
Vezette: Rab Konstantin, Sashalmi Sándor

Szólj hozzá!

Címkék: győzelem dunaújváros dfse x3m ob i 11/12

Köszöntés: Nagy Dávid ma 22 éves!

2012.04.13. 23:36 Andris_DFSE

Csapatunk egyik húzóembere, Nagy Dávid ma ünnepli 22. születésnapját. Kívánunk még neki nagyon sok boldog, örömteli és vidám születésnapot, sok örömöt, sikert, boldogságot és még sok mérkőzést a DFSE színeiben!

Szólj hozzá!

Címkék: köszöntés dfse nagy dávid

X3M OB I: Negyedjére is Rudas

2012.04.11. 21:26 Andris_DFSE

Mindösszesen három játéknap maradt hátra a 2011/12-es szezonból, azaz bizonyos csapatokkal immár negyedjére nézünk farkasszemet. Így már a szezonban negyedjére (vagy annál sokkal többedjére?) jár ránk a Rudas, vélhetően sok meglepetéssel már nem is szolgálnak majd a csapatok egymásnak.

A dunaújvárosi gárda jelenleg az osztályozót érő hetedik helyen tanyázik, és a spártaik minden bizonnyal osztályozni szeretnének majd (a hatodik helyre már matematikai esélyük sem kínálkozik). Minden bizonnyal pontokért érkeznek a Mechwartba is, hogy helyezésüket tovább szilárdítsák. A mieinknek már sajnos nem sok tét maradt, az ötödik vagy hatodik hely egyaránt nem a legvonzóbb. Ugyanakkor hazai pályán nem lehet más célunk: közönségszórakoztatóan játszani és kiszolgálni a nagyérdeműt és harmadjára is diadalmaskodni a Horváth-legénység fölött.

 

A legutóbbi találkozón Kovács Gergely büntetőből volt eredményes, reméljük most is mindneki pontosan céloz majd!

X3M OB I, 18. forduló:
Debreceni FSE - DF-REK-RFT
2012. április 14., szombat, 16:00
Mechwart, bejárat a Külsővásártér felől!

Szólj hozzá!

Címkék: kovi dunaújváros dfse mechwart x3m ob i 11/12

Kellemes húsvéti ünnepeket!

2012.04.08. 22:52 Andris_DFSE

Kellemes, vidám, sonkaevésben és vicces versikékben gazdag húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét dfse

Márciusi restanciák

2012.04.06. 22:45 Andris_DFSE

Bizony nem kis idő telt el a legutóbbi bejegyzés óta (erős fekete pont, mint a képen) és azért történtek olyan dolgok, melyekről illet volna beszámolnunk... Most azért kicsit röviden, de megemlékezünk róluk.

A legutóbbi játéknapon az ARES vendégeként léptünk pályára Érden. Meglehetősen tartalékosan voltunk jelen, mindösszesen nyolc név sorakozott a jegyzőkönyvben, hét gólt így is sikerült elsüllyesztenünk a hazaiak kapujában, de főleg Dudás Ádám kiemelkedő játékának köszönhetően pont nélkül tértünk haza. Ami azért örömteli, hogy Nagy Zoltán első OB I-es mérkőzésén lépett pályára, reméljük még sok követi!
ARES HC 94' - Debreceni FSE 12:7 (5:1, 5:2, 3:3)

Múlt hétvégén Dunaújvárosban rendezték a MEFOB döntőjét, ahol három nap alatt 14 felsőoktatási intézmény csapatai mérkőztek meg. A Debreceni Egyetem csapatában csak olyanok léptek pályára, akik DFSE-mezben már nem egyszer megmérkőztek az ellenfelekkel. További debreceni nevelésű játékosok pedig pályára léptek az Eszterházy Károly Főiskola, a Corvinus Egyetem valamint a Miskolci Egyetem csapataiban is. A DE végül nagy csatában, de éppen lemaradt a dobogóról. Duró Norbert az All Star csapatba is bekerült, Nagy Dávid pedig a legkésőbb született gól címet zsebelhette be. A torna lebonyolítása kifogástalan volt, mindenki jól érezte magát!

Debreceni Egyetem eredményei:
Csoportmérkőzések:
Szegedi Tudományegyetem - Debreceni Egyetem 0:6
Budapesti Corvinus Egyetem - Debreceni Egyetem 4:4
Debreceni Egyetem - Budapesti Műszaki - és Gazdaságtudományi Egyetem 1:0

Negyeddöntő:
Pannon Egyetem (Veszprém) - Debreceni Egyetem 3:1

Elődöntő:
Eszterházy Károly Főiskola (Eger) - Debreceni Egyetem 2:1

Bronzmérkőzés:
Dunaújvárosi Főiskola - Debreceni Egyetem 3:0

 

Szólj hozzá!

Címkék: ares dfse restancia durci mefob nagy zoltan nagy dávid x3m ob i 11/12

Videó ajánló: Határtalanul magyar

2012.03.20. 22:49 Andris_DFSE


A Duna Tv-n volt látható egy összeállítás a csíkszeredai hokiéletről, mely a modern technikának köszönhetően bármikor visszanézhető. Aki nem látta, nézze meg, aki látta, az élje át újra!

 

 

 

 


Határtalanul magyar - Csíkszereda, jégkorong by Bogarancs

Szólj hozzá!

Címkék: jégkorong csíkszereda

X3M OB I: Végre megszakadt a nyeretlenségi sorozat!

2012.03.19. 12:01 Andris_DFSE

Szombaton ismét hazai pályán léptünk pályára, amikor is a szolnokiak vizitáltak a Széchenyi utcában. A vendégek számára égetőbb volt a két pont megszerzése a kiesés elkerülése miatt, míg a mieink a kicsit lassan gyülekező nézősereget akarták kárpótolni. Hazai oldalon nem melegített az eltiltását töltő Tóth Gábor és Kovács Gergely is sérülten vállalta a játékot.

Nagy gólgyártásba nem indultak a csapatok, főleg a hazai támadások befejezésével voltak problémák. A tizedik percben aztán pont az a Kovács Gergely talált be, akitől ezt legkevésbé vártuk (1:0). Ez megalapozta a gólokban gazdagabb folytatást: egy kontra végén Cseresznye Ádám kétgólosra növelte a differenciát (2:0), melyet Verebélyi Róbert bepattogó lövése szűkítette minimálisra (2:1). A kelleténél lelkesebb Szobonya Kornél kétperces kiállítást kapott, de Nagy Ádám egy elcsent labdából mégis a mi előnyünket növelte (3:1)! Azért hogy ne legyen felhőtlen az örömünk, Hajdú Tamás kihasználta az emberelőnyt (3:2). A második tíz perc már lüktetőbb játékot hozott, és mi várhattuk előnnyel a folytatást.

Ami nem tartott sokáig: a harmadik percben Bagdi Attila egalizált (3:3), ismét teljesen nyílttá vált a küzdelem. Nagy Ádám azért ismét a mieinknek okozott örömöt (4:3), dea találkozó felénél Bagdi Attila ismét betalált (4:4). Ezt követően viszont végre olyanná változott a játék képe, amire már régóta vártunk: nem a rohanás és az egyénieskedés uralta a játékunkat, hanem az a csapatmunka, aminek eddig is jellemzőnek kellett volna lennie! Jól játszottuk meg a labdákat, szépen és ami szintén fontos, eredményesen támadtunk! És valódi gólzápor következett: Nagy Dávid, Nagy Ádám és Duró Norbert találataival 9:4-gyel pihenhettek a csapatok.

A záró játékrészben is igyekeztünk úgy játszani, kontrollálni a játékot, ahogyan a középső játékrész második felében. Duró Norbert, majd Nagy Ádám is ismét betalált, így már hétgólosra nőtt az előnyünk (11:4), korábbi találkozókon is jöhettek volna így a gólok... Az utolsó percekben a szolnokiak közelebb kerültek - a mienk kicsit leeresztettek -, volt egy kis kakaskodás, adok-kapok és még négy gól, valamint régóta várt-remélt DFSE győzelem!

Az első félóra után nem voltunk biztosak abban, hogy ennyire sima lesz a vége, de a találkozó bizonyos periódusaiban olyan játékot játszottunk, amivel korábban is elő kellett volna rukkolnunk. Ha ezek nem csak olykor-olykor sikerülnének, hanem állandósítani tudnánk, akkor jóval előkelőbb helyen tanyáznánk. Nagy Ádám és Duró Norbert különösen termelékeny volt, Kovács Gergely sérülten is nagyon hasznosan játszott, de a többiek is tettek hozzá a sikerhez. Ránk fért már!

X3M OB I, 16. forduló:
Debreceni FSE - Szolnok CFK 12:7 (3:2, 6:2, 3:3)
Mechwart, 40 néző
Vezette: Kelemen Gábor, Vörös László

DFSE pontszerzői: Nagy Ádám 5+1, Duró Norbert 2+4, Nagy Dávid 2+0, Kovács Gergely 1+1, Szobonya Kornél 1+1, Cseresznye Ádám 1+0

Szólj hozzá!

Címkék: győzelem dfse mechwart x3m ob i 11/12 szolnok cfk

X3M OB I: Jönnek a kannibálok

2012.03.17. 00:06 Andris_DFSE

2011. december 4. Elsőre talán semmitmondó a dátum, de legutóbb ekkor sikerült győzelmet aratnunk. Most ismét itt az alkalom előttünk, és igen jó lenne megszakítani ezt a nem éppen fényes sorozatot!

Ellenfelünk az a szolnoki gárda lesz, akik legutóbb szintén pontot csentek tőlünk. Nem voltunk akkor sem feldobva, és reméltük, hogy nem az alsóházban kell majd velük ismét találkoznunk, de sajnos az élet már csak ilyen. Nem szerencsés, hogy Tóth Gábor eltiltását tölti, Kovács Gergely pedig még mindig lábadozik, de remélhetőleg a pályára lépők pihenten, koncentráltan és közönségszórakoztatóan fognak játszani!

Mindenkit sok szeretettel várunk hát holnap délután 4-kor, lehetőleg a negatív energiáit mindenki hagyja otthon!

X3M OB I, 16. forduló:
Debreceni FSE - Szolnok CFK
Mechwart (bejárat a Külsővásártér felől!)
2012. március 17., szombat, 16:00

Szólj hozzá!

Címkék: dfse mechwart x3m ob i 11/12 szolnok cfk

Kellemes március 15-öt!

2012.03.15. 13:12 Andris_DFSE

Kellemes hosszú hétvégét és nemzeti ünnepet kívánunk mindenkinek!
 
Aki aktívan kívánja elöltetni a hétvégét, szombatra tudunk programot ajánlani: a szolnokiak vendégszerepelnek a Mechwartban. Hangolódásnak már lehet csatlakozni a facebook eseményhez.

Szólj hozzá!

Címkék: március 15

X3M OB I: Megint döntetlen

2012.03.15. 12:25 Andris_DFSE

Vasárnap este Dunaújvárosban vizitált maroknyi, ámde lelkes csapatunk, ahol megkezdtük az OB I-es rájátszást.

Kis késéssel csusszantunk be a Campus Arénához, ami sajnos a melegítésünk rovására ment: 19 másodperc sem kellett a hazaiaknak, és máris megszerezték a vezetést Oberna távoli lövésével. Ez már felébresztett minket és szépen megdolgoztattuk az újvárosi védelmet, és az ötödik percben Duró Norbert révén egalizáltunk. A folytatásban is aktívak voltunk, még emberhátrányban is jól tartottuk a játékszert, de egál állással zártuk az első húsz percet.

A második etapnál már a mieink mentek előre nagyobb elánnal és ismét Durci-góllal megszereztük  a vezetést (1:2). A kiélezett csata folytatódott, gólveszélyesebben játszottunk, de nem sikerült begyötörnünk a harmadik gombócot. Védekeztünk ki emberhátrányt - habár Szobonya Kornél szabálytalanságánál jóval nagyobb belépők is büntetlenül maradtak - és herdáltunk el emberelőnyt is... amikor mér bíztunk abban, hogy a harmadik harmadot mi várhatjuk előnnyel, persze gólt kaptunk: Kovács Balázs labdalopását követően Szabadi Gábor talált be (2:2). És persze a baj nem jár egyedül: Kovács Gergely megsérült a második harmadban, és sajnos nem tudta folytatni a játékot.

A harmadik játékrészben mindkét fél mozgósította utolsó energiáját is arra, hogy diadalmaskodjon. Támadhattunk ismét emberelőnyben - mindhiába... Egyenlő létszámnál viszont már sikerült ismét vezetést szerezni! Szobonya Kornél végre nem húzogatott, hanem egyből célzott és lőtt nem is kis gólt (2:3). Tíz perccel a vége előtt időt kértünk, hogy rendezzük a sorokat, de sajnos ez visszafelé sült el: egyből gólt kaptunk, megint Szabadi Gábor lőtte ki a hosszút (3:3). A folytatásban is mentünk előre, akartunk, de a labda sehogy se akart átvánszorogni a gólvonalon. Sőt, emberhátrányba is kerültünk: Duró Norbertet a félpályánál lebontották, de a síp ekkor még csendben volt. Válogatott játékosunk ugyanolyan szabálytalansága viszont már két percet ért... Az utolsó percre meg már tényleg nem floorballhoz méltó dolgok zajlottak: Balogh János kapott egy könyököst hátulról, s ezt követően Tóth Gábor csapatkapitányunknál is elpattant a húr, viszonozta a hazai játékos csomagját. Ezt követően kisebb dulakodás tört két, a végeredmény: egy piros itt, egy piros ott (és járt volna egy harmadik is a Gabát lefogó és ütővel fojtogató hazai csatárnak is)... Jobb lett volna nyerni!

 

Duró Norbert megállíthatatlan volt (Fotó és további képek: Balla Gyula)

X3M OB I, 15. forduló:
DF-REK-RFT - DFSE 3:3 (1:1, 1:1, 1:1)
Dunaújváros, Campus Aréna, 150 néző
Vezette: Dávid András, Monszpart Áron
 

DFSE pontszerzői: Duró Norbert 2+0, Szobonya Kornél 1+0, Nagy Dávid 0+1, Nagy Ádám 0+1, Lánczi András 0+1
 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kovi verekedés dunaújváros dfse gaba durci x3m ob i 11/12 campus aréna

X3M OBI: Újra Újváros

2012.03.09. 14:50 Andris_DFSE

Hétvégén kezdetét veszi a rájátszás, a maradék hat fordulóban már csak három gárdával nézünk farkasszemet: A Szolnok Cannibalsszel, az ARES HC '94-gyel, valamint vasárnapivendéglátónkkal, a dunaújvárosiakkal.

Közel sem számíthatunk könnyű összecsapásra, hiszen a hazaiak mindenképpen két pontra utaznak majd saját közönségük előtt. Nehezebb helyzetben is a spártaiak vannak, jelenleg kieső helyen állnak. Mindkétszer legyőztük őket idén, de mindkétszer csak egygólos, verejtékes győzelmet arattunk.

Azt azért szögezzük le gyorsan, hogy a magyar floorballnak nagy szüksége lenne egy élvonalbeli Dunaújvárosra, hiszen ilyen körülményekkel talán csak a komáromiak versenyezhetnek, ráadásul valós érdeklődés mutatkozik a bajnoki találkozókra. Azért persze mi sem kelünk útnak, hogy ebben gyönyörködjünk, inkább két bajnoki ponttal akarunk hazatérni!

X3M OB I, 15. forduló:
DF-REK-RFT - DFSE
2012. március 11., vasárnap, 18:00
Dunaújváros, Campus Aréna

Szólj hozzá!

Címkék: dunaújváros dfse alsóház x3m ob i 11/12 campus aréna

süti beállítások módosítása