HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Egy világbajnokság emlékére

2011.05.10. 23:54 Andris_DFSE

Múlt héten Németországra figyelt a világ floorball őrült közössége, hiszen Weisenfelsben rendezték meg a fiú u 19-es világbajnokságot.

Magyarországon is nagyobb figyelem követte az eseményt, hiszen talán ez az első olyan korosztály, akik tényleg a lyukacsos labda bűvöletében nőttek fel, s nem más sportágból nyargaltak át a floorballra. A fiúk elég kemény felkészülésen estek át, gyakorlatilag egész Európát bejárták és mindenki reménykedett abban, hogy sikerül valami nagyon alkotni. Nos, nem kellett csalódniuk!

Már a csoportmérkőzések sem voltak izgalommentesek. Első ízben a favoritnak kikiáltott dánokkal kellett felvennie a versenyt a Pafféri-fiúknak, és heroikus küzdelemben - hol mi vezettünk, hol a dánok -, de végül 9:7 arányban fejet kellett hajtanunk a skandináv ellenfél előtt. Ezt követően az ismeretlen ausztrálok következtek, akiket magabiztos, 10:3-ra vertek Sztrókayék. Az utolsó, oroszok elleni csoportmeccsen múlt, hogy legközelebb kell-e selejteznünk az U19-es vb-ért, vagy sem. A végig kiélezett mérkőzésen végül egygólos magyar diadal született, ami azt is jelentette, hogy az elődöntőbe kerültek a fiúk!

Az elődöntőbe, ahol a házigazda németek vártak ránk, 2000 hazai győzelemre kiéhezett szurkolóval. Akik látták, biztos soha nem felejtik el ezt a mérkőzést: a németek szereztek vezetést, de a harmadik harmadra magyar vezetéssel fordultunk. Ami ezt követte, egy igazi pszichodráma volt: a házigazdák egalizáltak, majd 5:3-ra megléptek, de a mieink szívósan küzdöttek és szűk két perccel a vége előtt egalizáltunk. A lélektani előnnyel sikerült élnünk, a dunaújvárosi Kiss Péter révén megérdemelten kerültünk a fináléba, ahol a már ismerős dánok vártak ránk. Az első játékrészben gól gól követett, de a mieink vonulhattak egygólos fórral pihenni. A második játékrészben a dánok hengereltek, két góllal is megléptek a mieinktől. Ekkor sem adták fel a fiúk, és a harmadik harmadban ismét sikerült egalizálnunk, de a dánok ismét gólokat szereztek és végül így ők jutottak fel a legjobbak közé.

A magyar csapatra tényleg mindannyian büszkék lehetünk, szívfajdalomként csak annyit tudhatunk megemlíteni, hogy nem került magyar játékos az All-Star csapatba...

A csapat:

 

2 komment

Címkék: németország u19

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr302894615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andris_DFSE 2011.05.10. 23:58:46

Még egyszer gratula a srácoknak!

kt#11 · http://rudasfloorballteam.hu 2011.05.11. 10:58:38

Jó cikk lett! Csak egy apró megjegyzés: az ausztrál mérkőzés volt előbb, utána játszottunk a dánokkal.
süti beállítások módosítása