HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Ismeretlen ismerősök, 2. rész: Burai Péter

2010.11.13. 18:16 Andris_DFSE

Majd' egyhavi kihagyást követően ismét bemutatunk egy olyan fiatal debreceni tehetséget, akiről korábban nem tudtunk ilyen részletesen beszámolni. Jöjjön tehát a megkerülhetetlen Burai Péter, aki már tavaly is meghatározója volt csapatunk védekezésének, játékának!

Burai Péter (középen fehérben) nem testmagasságával, hanem játékintelligenciájával, gyorsaságával és kitartásával magaslik ki a hazai mezőnyből

- Hogyan ismerkedtél meg a floorballal és minek a hatására kezdtél edzésre járni?

- Az általános iskolai testnevelés tanárom, Szakács Attila tanár úr ismertetett meg ezzel a sporttal. Ötödik osztályos voltam amikor elkezdtünk edzésekre járni több barátommal.

- Józsáról kikerülve megjártad a ranglétrát, azaz előbb utánpótlásban bizonyítottál, majd pedig a felnőttek között. Melyik a legszebb emléked az U-bajnokságokból?

- Egy U 15-ös Diamonds elleni meccs.Az első harmad végén 5-1-es vendég vezetés volt, de a végén mi nyertünk 7-6-ra.

- Hogyan kerültél közel az OB I-es csapathoz? Meglepett-e, amikor tavaly nyáron be lettél nevezve a bajnokságba?


- A 2009-es nyári felkészülést már a felnőtt csapattal csináltam végig és ezt követően Varga Tibor jelezte , hogy számítana rám a bajnokságban. Nagyon meglepett, mert több edzést kihagytam 2008-ban és 2009-ben, ugyanakkor nagyon örültem a lehetőségnek.

- Az OB I-ben elég gyorsan mélyvízbe” kerültél, hiszen gyorsan bizonyítanod kellett rátermettségedet. Mennyire volt ez nehéz számodra, illetve kik segítettek ennek a tehernek az elbírásában?

- Az elején nehéz volt felvenni a ritmust, de próbáltam megtenni mindent az edzéseken, emellett több csapattársam is segített. Külön kiemelném, Lánczi Andrást, Varga Gergőt és Pazsák Csabit.

- Melyik a legkedvesebb floorballos emléked?


- Egyértelműen a tavalyi kupagyőzelem.

- A tavalyi sikeres szereplésnek is fontos szereplője voltál. Sokak számára a legemlékezetesebb talán óriási mentésed a Magyar Kupa döntő harmadik harmadjában, amikor még egygólos krokodilvezetésnél a gólvonal fölül piszkáltad ki a labdát. Szerinted a mentésed magas ütő volt?


- A meccs után többször is visszanéztem és elképzelhetőnek tartom, hogy van olyan bíró aki befújta volna a magas ütőt. Akkor eszembe se jutott, hogy akár szabálytalan is lehetek, egyszerűen menteni akartam.

- A Magyar Kupa győzelem már megvan. Milyen további céljaid vannak a floorballal? Mi a helyzet az U 19-es válogatottal, ahova én mindenképpen odavalónak gondollak?


- Szeretnék magyar bajnok lenne a DFSE-vel. A tanulmányaim miatt jelenleg nem tudok a válogatottra 100%-ig koncentrálni, de ha lesz alkalmam, akkor szeretnék ott is bizonyítani.

- Mi a véleményed a csapat jelenlegi helyzetéről? Mi lehet idén elérhető a számunkra és mit gondolsz a legközelebbi, Diamonds elleni mérkőzésünkkel kapcsolatosan?

- Úgy gondolom, hogy a csapat jelenlegi helyezése nem tükrözi a valódi tudását. Reális cél lehet a 4-5. hely elérése. Hazai pályán egyértelműen a győzelem a célunk a Diamonds ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burai Péter még sok serlegből kortyolna

Névjegy:

Név: Burai Péter
Születési hely, idő: Debrecen, 1993. október 20.
Eddigi eredmények: Magyar Kupa győztes (2010), bajnoki ezüstérmes (2010)
Becenév: Petike, Őrült
Floorballozás kezdete:2005
Eddigi edzők: Szakács Attila, Varga Tibor, Petri Tuominen, Nagy László
Mezszám: 2
Ütőfogás: bal
Jelenlegi ütő: Fat Pipe Orc nyél + Fat Pipe hole fej
Kedvenc sportok: Futball (FC Barcelona), Kézilabda, Kosárlabda
Példakép: Varga József
Kedvenc film: Gladiátor, A remény rabjai
Kedvenc zene: Moby-Flower
Kedvenc étel: Slambuc (bográcsban)
Mottó:-

Lánczi András

1 komment

Címkék: dfse salming ffi ob1 ismeretlen ismerősök buraip

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr222446663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobcsa 2010.11.14. 19:49:28

Király a cikk, de az az U15ös meccs nem Diamonds, hanem SZPK ellen volt. :D
süti beállítások módosítása