HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

VB-re hangolva: A helyszínek

2010.11.10. 01:42 Andris_DFSE

Mint említettük, vészesen közeleg a floorball vb, és most a mi felkészülésünk végleges menetrendje is kialakult: ötnaponként igyekszünk jelentkezni, elsőként kezdjük a helyszínekkel, majd pedig a csoportokat vizsgáljuk át tüzetesebben.

Finnország. Mi is jut eszünkbe így elsőre? Szauna, tavak, Kalevala, vodka, Paavo Nurmi, Jari Litmanen, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Nokia, jégkorong és persze floorball. Az „ezer tó országa” (igazából összesen 187888 tó található az ország területén!) sokáig svéd, majd orosz fennhatóság alatt állt, mígnem 1917-ben elnyerte a függetlenségét. A hidegháború idején ügyesen lavíroztak nyugat felé, miközben nem haragították magukra a nagy szomszédot, a Szovjetuniót. A 100 évvel ezelőtt még fejletlen, perifériának számító ország mára lekörözte nemcsak hazánkat, hanem a földgolyó számos további államát is. A finnek számára kiemelten fontos a sport, a rendszeres testmozgás (északi rokonainknál nem az dívik, hogy néhány sportágat támogassanak kiemelten, míg a többinek jut, ami jut, és hangsúlyosabb az egészséges életmód is) és erre hajlandóak áldozni is, a lakosság és az állam egyaránt. Jó példa erre a 8. Floorball világbajnokság is, hiszen a 2010-es esztendőnek ez a legfontosabb sporteseménye az egész országban.

Habár a tornának hivatalosan két város a házigazdája, az a kettő igazándiból egy, hiszen Vantaa – Espooval egyetemben - a fővárosnak, Helsinkinek a közvetlen agglomerációjának a része, teljesen összehangolt a közlekedésük és a többi városi szolgáltatásuk. Szóval a mágikus mérkőzésekre ezeken a helyszíneken kerül sor. És akkor nézzük az arénákat!

Energia Areena, Vantaa:

Vantaa majd’ 200.000-es lakosságával az ország negyedik legnépesebb városa, habár inkább Helsinki része, mint riválisa. Történelme 1351-ig nyúl vissza, és gyakorlatilag mindig a főváros árnyékában húzódott,  húzódik meg. Itt található az ország legforgalmasabb nemzetközi repülőtere, a Helsinki/Vantaa légikikötő, és ennek köszönhetően a Finnair nemzeti légitársaság központja is. A 2007. februárjában átadott Energia Areena (nevét természetesen egy vállalatnak köszönheti) szűk négyéves története során már számos sporteseménynek, koncertnek és egyéb eseményeknek volt otthona. És funkciójából adódva kiváló kikapcsolódást nyújthat a látogatóknak a megtalálható éttermek és egyéb helyiségek.

Adatok:

Átadás éve: 2007
Befogadó képesség: 2600 ülőhely
Parkolóhelyek száma: 1000
Mérkőzések: 10 csoportmérkőzés, 4 helyosztó
Érdekesség: a finn kosárlabda központja
Weboldal: http://www.energia-areena.fi/


Hartwall Areena, Helsinki:

Helsinki több, mint félmilliós lélekszámával hazája legnagyobb város és fővárosa is egyben. Alapításának az volt a célja, hogy a túlparton lévő Tallinn ellensúlya legyen, ám sokáig csekély településnek számított. Fellendelülését annak köszönheti, hogy az oroszok, amikor elfoglalták Finnország területét, Helsinkit tették meg központjuknak a túl svédes Turku ellensúlyozására (1812-ben). Ezért Szentpétervárhoz hasonlóan neoklasszicista stílusban megépült a mai belváros magja és fokozatosan az ország vezető településé vált. A modern épületek közül kiemelkedik a Hartwall Areena (szintén egy szponzornak köszönheti ezt a nevét, emlegetni szokták: Helsingin Areena néven is, azaz magyarosan Helsinki Aréna). 1997-es átadása óta számos szuperkoncert (közte a rockőrült finnek nagy örömére számos zúzós együttes fellépése), kiemelkedő sportesemények (2002-es floorball vb, NHL mérkőzés, jégkorong vb, stb), színházi előadások és egyéb események színhelye volt. Tökéletes helyszín lesz a döntő számára, optimális esetben több, mint 10.000 nézővel!

Adatok:

Átadás éve: 1997
Befogadóképesség: 13349
Mérkőzések: 14 csoportmérkőzés, 7 helyosztó, 4 negyeddöntő, 2 elődöntő, kisdöntő és döntő
Érdekesség: tagja az Európai Arénák Szövetségének, a debreceni Főnix-csarnokkal egyetemben
Weboldal: http://www.hartwall-areena.com/

Lánczi András

4 komment

Címkék: világbajnokság helyszínek finnország2010 vb re hangolva

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr202437525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brazdapeter · http://funkydonots.blog.hu/ 2010.11.11. 13:32:18

Hello, tudod esetleg, hogy milyen csatornakon lehet kovetni a merkozeseket? (TV, online) koszi!

Andris_DFSE 2010.11.20. 20:52:25

@brazdapeter: Válaszoltam a pénteki cikkben, itt a linkje: debrecenifse.blog.hu/2010/11/19/vb_re_hangolva_a_c_csoport

Amint megtudok többet, megírom ;)

brazdapeter · http://funkydonots.blog.hu/ 2010.11.22. 21:50:21

@Andris_DFSE: Köszi és gratula a mai meccshez! Bár nem tűnt sétagaloppnak. Külön elismerésem Héjja Gabinak!
süti beállítások módosítása