HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Vb-re hangolva: A C csoport

2010.11.19. 23:57 Andris_DFSE

Felvezető sorozatunk újabb megállóhoz érkezett, azaz ma jobban megismerjük a finnországi világbajnokság C csoportjában besorolást nyert ausztrál, észt, német és a svéd válogatottakat!

Ausztrália:

Legmesszebbről mindenképpen ők fognak jönni, de valószínűleg lesz idejük arra is, hogy szétnézzenek távoli rokonaink hazájában. Ezt arra merjük alapozni, hogy korábban is „csak” B és C divíziós szereplésük volt, és a csoportjukba szereplő másik három gárda jóval erősebb játékerőt képvisel. No meg arra is, hogy a körmérkőzésekkel kivívott kijutáshoz is jó adag szerencse kellett, hiszen Dél-Koreával azonos pontot gyűjtöttek, és csak a jobb gólarányuknak köszönhető a világbajnoki részvétel. Habár floorball ügyileg bíztató jelek vannak a kenguruk földjéről is (történetesen például az, hogy a legutóbbi női B-csoportos vébé fináléjában éppen a mieinket múlták felül), ez az esemény tanulással fog telni számukra, hogy aztán a későbbikben megtréfálják az európai ellenfeleket.

Erősség: lelkesedés
Gyengeség: nemzetközi tapasztalatok hiánya

Észtország:

Nyelvrokonunk a nyelvrokonunknál, azaz az észtek is kivívták a vb részvételt. Régi ismerősökről van szó, hiszen a B-divíziós eseményeken sok borsot törtek az orrunk alá (legtöbbet akkor, amikor 2006-ban a stockholmi Globen Arenaban vívott döntőben fölényesen múlták felül a magyarokat). Két évre rá, 2008-ban a nyolcadik helyen zártak, ami pont nem jelentett automatikus kvalifikációt, de a spanyolországi selejtezőt könnyedén vették Rein Kiviék. Habár papíron a németeket sorolták előrébb (ők automatikusan jutottak ki, mivel a B diviziót megnyerték), mi mégis az észtekre tennénk fel nagyobb pénzt, a legjobb 8-ba kerülést követően meg már jöhetne bármi.

Erősség: a meghatározó játékosok erős bajnokságokban játszanak
Gyengeség: nem túl kedvező sorsolás, hiszen a svédekkel kezdenek, és egy esetleges nagy arányú vereség visszavetheti szereplésüket

Németország:

„A foci olyan játék, amit 22-en játszanak és mindig a németek nyernek”, nekünk szinte mindig ez a klasszikus Gary Lineker mondat ugrik be. Ez itt két ok miatt nem állja meg a helyét: ez floorball, és ezt csak 12-en játsszák. Ugyanakkor klasszikus kitartásuk, precízségük igaz a floorballban is. Évről-évre növekszik a játékosok száma és a válogatott is megbízhatóan szerepel a különböző eseményeken és Fredrik Holtz révén igazi világszár is erősíti őket. Sorsdöntő lesz az észtek elleni meccsük, az egész tornájuk sikeressége múlik majd azon a 3x20 percen.

Erősség: mentalitás, külföldi edzők
Gyengeség: rövid a kispad, azaz esetleges sérülés visszavetheti a válogatott eredményességét

Svédország:

Az évtizedeken át megkoronázott és legyőzhetetlennek hitt svéd válogatottból 2010-re az első számú trónkövetelő lett, azaz első vb-jük, amikor nem címvédőként játszanak. És ugye mi lenne a legnagyobb fricska a finneknek? Ha pont ellenük, a legnagyobb riválisuk ellen tudnának nyerni, a finn közönség előtt (habár ez a legutóbbi alkalommal, november első hétvégén nem igazán jött össze, mert 9:2-es finn siker született). Minden bizonnyal e fűti őket is a legjobban, a revans 2008-ért. Kíváncsian várjuk a Jihde nélküli svéd válogatottat, hogy mire lesznek képesek a nagy vezér nélkül. Ott lesz viszont a legutóbbi vb pontkirálya, Fredrik Djurling, no meg még egy-két gigantikus játékos, mint például Daniel Calebson vagy Peter Fischerström is, akik aranyéremmel a nyakukban szeretnének landolni december 13-án Stockholmban. Erre is van esélyük, de a négy közé jutás a kötelezően elvárt minimum tőlük, ha ez nem jönne össze, az nagy meglepetés lenne.

Erősség: a világ legerősebb bajnoksága az övék és a legtöbb pénz is itt áramlik be a sportba
Gyengeség: ha görcsösen akarják visszaszerezni elvesztett koronájukat, az visszaüthet nekik

Tipp a csoport végeredményére:

1. Svédország
2. Észtország
3. Németország
4. Ausztrália

További vb hír:

Legutóbbi jelentkezéskor érkezett kérdés TV közvetítéssel kapcsolatban. Nos úgy gondoljuk, hogy Eurosport2-n lehet majd élőben követni a főbb mérkőzéseket, valamint a nemzetközi szövetség honlapján keresztül biztos lesz valamilyen online közvetítés.

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnokság finnország2010 vb re hangolva

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr342460406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása