HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

X3M OB I: Újabb fontos két pont maradt Debrecenben!

2011.11.03. 12:18 Andris_DFSE

Mindenszentek előestéjén a szolnoki kannibálok látogattak a Széchenyi utcába. A debreceniek a következő célokkal - prioritási sorrendben - vágtak neki a mérkőzésnek: 1. nyerni, 2. nyerni, 3. nyerni, 4. megörvendeztetni közönségünket!

A második percben máris tettünk a célok megvalósításáért: Duró Norbert fordult kapura, a lövésébe csak belekapni tudtak a menteni igyekvő vendégek, mert ez a labda a hálóban akart kikötni! (1:0) Nem kellett azért félteni a szolnokiakat, akik szinte rögtön emberelőnybe kerültek és egy percre rá a legendás Strauss-Hajdú páros gólt szorgoskodott össze (1:1). Igazán küzdelmes, élvezhető mérkőzés bontakozott ki: a debreceniek többet birtokolták a játékszert, de a kannibál-kontrákban ott leselkedett a gólveszély. Olyannyira, hogy egy létszámfölényes szituáció végén ismét a Strauss-Hajdú páros hozott össze gólt (most előbbi volt eredményes).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strauss Tamás (fekete, 10) és Hajdú Tamás (fekete, 15) munkát adott a debreceni védelemnek

Szerencsére nem tartott sokáig a vendégek előnye, hiszen a húzást követően szinte egyből Szobonya Kornél tört kapura, akit már csak szabálytalanul tudtak megállítani. A játékvezetők egyből rávezetést ítéltek, amit maga a sértett értékesített higgadtan (2:2). Sőt, olyan lendületbe kerültek a debreceniek, hogy szinte rögtön megszereztük a vezetést is! Kovács Gergely passzából Nagy Ádám volt eredményes, így 3:2-es előnnyel várhattuk a második harmadot.

A második harmad az elsőhöz hasonlóan indult: ismét Duró Norbert indította a gólok sorát (4:2). Ezt viszont egy érthetetlen tízperces áramszünet követte: a vendégek kerültek lendületbe, és hol szerencsés szituációban, hol távoli lövésekkel, de sikerült megfordítaniuk a találkozót: sorrendben Bagdi Attila, Falusi Tibor és Tóth Bence volt eredményes (4:5). Kicsit meg is fagyott a hangulat a Mechwartban, és bizony Bulátkó Kornél kellett ahhoz, hogy ne növekedjen tovább a fekete mezesek fórja. A kábulatból való felébredés viszont egészen jól sikerült: előbb Nagy Ádám passzából Kovács Gergely lőtt fontos gólt (5:5), majd szerepet cserélve Kovi passzát értékesítette Ádám (6:5). A szünetre ismét megnyugtató előnnyel vonulhattunk, hiszen Szobonya Kornél egy leblokkolt lövést összeszedett, majd flikk-flakkozva kettőre növelte a cívisvárosiak előnyét (7:5)!

 A második játékrész végén ismét volt okunk az örömre

A záró harmad előtt tisztában voltunk azzal, hogy a vendégek előbb-utóbb mindent egy lapra feltéve fognak ránk rontani, mi pedig az idővel is játszva törekedtünk az előnyünk megtartására, növelésére. Első lépésként Kovács Gergely indult meg Bulátkó Kornél kidobásával, majd szerezte meg nyolcadik találatunkat! Duró Norbert is meglőtte maga gólját ebben a játékrészben is: Durci a saját térfeléről indulva, a kaput megkerülve fordult a gólvonal felé, s lőtt szépségdíjas gólt (9:5)! Egy rossz cserének köszönhetően ismét emberhátrányba kerültünk, melyet ismét sikerült abszolválniuk a vendégeknek: ismét Hajdú Tamás volt eredményes (9:6). A szolnokiak jöttek, a debreceniek viszont ismét gólt lőttek: ezúttal Cseresznye Ádám kotorta a kapuba a játékszert (10:6). Strauss Tamás mérgében az ütőjét eldobta, 2+10 perces kiállítás lett az eredménye. Az emberelőnybe kerülő piros-fehérek pedig látványos góllal örvendeztették meg lelkes közönségüket: Nagy Ádám magaslati labdájára Kovács Gergely érkezett a hosszún és levegőből vette be a kannibálok kapuját (11:6)! Gólszerzőnk ezen találattal Bimbikének is kedveskedni kívánt, reméljük ezt ő is látta! A maradék öt percben még adódtak lehetőségek mindkét oldalon, de a hitüket elvesztő szolnokiak támadásaiban már nem volt átütő erő, míg a hazaiak is inkább az eredmény tartására törekedtek.

 Mindenki a labdát keresi, de szerencsére a DFSE-s fiúk többször találkoztak vele!

A négynapos ünnep különlegessége lehetett ez a találkozó, hiszen nem volt hiány küzdelemben, izgalomban és látványos gólokban sem (mindkét csapat fordított, volt emberelőnyös gól, büntető, flikk-flakk, levegőből lőtt gól, mi kell még? :) ). kiemelkedő teljesítményre is akadtunk: Duró Norbert játékintelligenciája kimagaslott a mezőnyből, Tóth Gábor ás Burai Péter fontosakat blokkolt, Nagy Ádám fontos gólokat lőtt, Szobonya Kornél pedig jóval idősebbeket megszégyenítő módon játszott. És azért a szolnokiak is megérdemlik a dicséretet, sokáig szorongatták a DFSE-t, minden hibát igyekeztek könyörtelenül kihasználni. Meg lennénk lepve, ha nekik kellene búcsúzni az élvonaltól. Zárásként azért térjünk vissza a mieinkre: a második harmad tízperces áramszünetét leszámítva irányítottuk a mérkőzést, és ha minden meccsen végig tudunk koncentrálni, akkor még szép sikerek érhetik a társaságot! Külön öröm, hogy hat mérkőzés alatt már ötven gólt termeltünk, bízunk abban, hogy ez a jó gólátlag (ami jelenleg meccsenkénti 8,333-as) csak növekedni fog!

X3M OB I, 6. forduló:
Debreceni FSE - Szolnok Cannibals FK 11:6 (3:2, 4:3, 4:1)
Mechwart, 100 néző
Vezette:Peter Vrba, Filip Navratil

DFSE pontszerzői: Kovács Gergely 3+2, Duró Norbert 3+0, Nagy Ádám 2+1, Szobonya Kornél 2+0, Lánczi András 0+2, Cseresznye Ádám 1+0, Tóth Gábor 0+1, Bulátkó Kornél 0+1

Lánczi András
(képekért köszönet Vislóczki Csabának!)

Szólj hozzá!

Címkék: győzelem dfse durci x3m ob i 11/12 szolnok cfk 50. gól

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr243350206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása