HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Vb-re hangolva: A B csoport

2010.11.24. 15:43 Andris_DFSE

Visszaszámlálásunk kezd a vége felé közeledni, már csak 10 nap van hátra a kezdő sípszóig! Mi is haladunk a magunk útján, azaz a B csoport bemutatásával. Jöjjön tehát a szingapúri, lengyel, lett és svájci válogatott!

Szingapúr:

Az ázsiai kvalifikációs küzdelmeket – hazai környezetben – ők húzták be, ami mindenképpen nagyobb önbizalmat ad számukra. Ugyanakkor a világ elitjéhez (de bátran mondhatnánk európai elitet is) képest még vannak lemaradások, valószínűleg ha legjobb vb szereplésüket meg tudnák ismételni (azaz a 12. helyet), akkor már elégedettek lennének a városállam sportvezetői. Legtöbb esélyük pontszerzésre az első meccsen lehet majd a lengyelek ellen, és abban is biztosak lehetünk, hogy bárki ellen keményen küzdeni fognak!

Erősség: lelkesedés, kitartás, küzdés az utolsó percig
Gyengeség: kevés éles nemzetközi mérkőzés

Lengyelország:

„Lengyel magyar két jó barát, együtt isszák búját-borát!” Floorball szempontjából a lengyel barátainknak talán több búja volt, ugyanis az IFF pénzügyi gondok miatt korábban visszasorolták őket, így a C divízióból felküzdve jutottak el a világbajnokságig. Az egyszer már Debrecenben is megcsodálható lengyel válogatott komoly játékerőt képvisel, habár a legnagyobbak ellen még ők is csak asszisztálni tudnak. Ugyanakkor a dánokkal már szoros meccset játszottak novemberben, és ezt várjuk a lettek ellen is. Reálisnak a csoport 3. helye tűnik, de a floorballban is bármi megtörténhet!

Erősség: legjobbak között lépnek pályára, a sorsolásuk is kedvező, ez pedig messzire repítheti őket
Gyengeség: nagy csapatok ellen talán előre feladják a meccset

Lettország:

A lettekről is van valamennyi debreceni tapasztalatunk, hiszen történetünk legsúlyosabb vereségét pont a 2007-es Európa Kupán a lett bajnok Latvijas Avizetől szenvedtük el (21:2 arányban). A válogatottban is vannak játékosok, akik érintettek a vb-n, illetve ezen a meccsen is, habár valószínűleg számukra a decemberi esemény jóval meghatározóbb lesz. A lettek azok, akiktől a nagy áttörést várják, azaz hogy megtörjék a „nagyok” uralkodását, és külsősként a legjobb 4-be kerüljenek, habár véleményünk szerint ez idén megint nem fog összejönni (könnyebb ágért a csoport első helyén kéne végezniük, ehhez Svájcot kellene legyőzniük, csoport 2. helye esetén pedig nagy valószínűséggel a finnek várnak majd rájuk… egyik sem egy leányálom, habár vb-n mire is kéne számítanunk?). Szóval ismét 5. helyre várjuk őket, de már nincs sok hátra ahhoz, hogy eljöjjön a kisebbek ideje!

Erősség: Lettországban is komolyan foglalkoznak a floorballal, több rendezvényük volt, erős az utánpótlásuk, profik a körülmények
Gyengeség: Nem tudják a maguk árnyékát átlépni

Svájc:

A csoport toronymagas esélyese, ráadásul titkos favoritként is az alpesieket rebesgetik. ’98-ban az ezüst, 2000-ben, 2002-ben és 2008-ban a bronz került a nyakukba, tehát várják már az újabb döntőt a helvét floorball-őrültek. Ahhoz, hogy ez teljesüljön, a finnekkel kell majd valószínűleg elődöntőzniük, amin még jelenleg a rendezőket esélyesebbnek érezzük, de érmes helyre mindenképpen odaférhetnek. Halljuk mit gondol az egyik húzóember, Mathias Hoffbauer:

Röviden összefoglalva: 2000 óta folyamatosan részt vesz a világbajnokságokon, véleménye szerint azóta jóval profibbak a körülmények és sokkal többen játsszák a sportágat. Amikor pedig arról kérdezték, hogyan készül fel a vb-re, annyit mondott, hogy csak úgy, mint minden más eseményre, habár az idei év sűrűbb az Európa Kupa és a világbajnokság miatt, de mindenhol a legjobb formában szeretne pályára lépni. Végül pedig arról kérdezték, hogy mely csapatokat milyen szempontból tartja erősnek. A csehekről az a véleménye, hogy jól védekeznek és ezekből veszélyes kontrákat vezetnek, a svédek jó taktikával rendelkeznek, a finnek nagyon egységes csapatot alkotnak, ráadásul könnyedén játszanak, míg saját magukról azt gondolja, hogy kevés kiemelkedő játékosuk van, de ha mindenki a legjobbját nyújtja, akkor bármi lehetséges.

Erősségek: erős bajnokság, profi körülmények
Gyengeség: amit Hofbauer is említett, azaz kevesebb meghatározó játékosuk van (a többi nagyhoz viszonyítva)

Tipp a csoport végeredményére:

1. Svájc
2. Lettország
3. Lengyelország
4. Szingapúr

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnokság youtube.com finnország2010 vb re hangolva

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr382470520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása