HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Vb-re hangolva: Az A csoport

2010.11.29. 10:32 Andris_DFSE

Célegyenesbe értünk, hiszen szombaton (azaz öt nap múlva) már elkezdődik az idei világbajnokság!!! A csoportokat és csapatokat bemutatót sorozatunk is a végéhez ért, hiszen az A csoport van már csak hátra, jöjjön tehát a kanadai, az orosz, a dán és a finn válogatott közelebbi megismerése!

Kanada:

Gyakorlatilag finn „B” válogatottról beszélünk, hiszen a játékosok nagy százalékának a rendező országhoz valamilyen szál köti. E miatt érdekesnek ígérkezik a finnek elleni mérkőzésük, habár valószínűleg nem sok babér fog számukra ott teremni. Viszont ahogy nyilatkozták, az oroszok és a dánok ellen a van esélyük a győzelemre. Az biztos, hogy a sok légiós miatt akár a torna meglepetéscsapata is lehetnek, és a saját céljukat – azaz hogy a legjobb nem európai csapat legyenek – valószínűleg elérhetik.  Az pedig már garantált, hogy eddigi legjobb szereplésük lesz az idei vb, hiszen eddig csak a C divízióig jutottak.

Erősség: Erős jégkorongos hagyományok, a finn gyökerű játékosokat pedig a helyszín nagyon feldobhatja
Gyengeség: Floorball szempontjából periféria az amerikai kontinens, a nagy távolságok a felkészülést is hátráltatják

Dánia:

A kijutásukról mi is tudnánk mesélni, hiszen sajnos pont a mieink elleni selejtezőn vívták ki a továbbjutást… Pedig de jó lenne ebben a csoportban játszani! A dánok eddig mindig a legjobb tíz között szerepeltek, és várhatóan ez idén sem lesz másképpen. Valószínűleg itt lesz a legszorosabb verseny a csoportok második helyéért, hiszen nagyjából azonos erősségű a dán és az orosz csapat is. Ez majd december 5-én kiderül, hogy ki is a jobb, de egy hajszálnyival inkább a dánokra tennénk, de nagy tétben nem fogadnánk rájuk.

Erősség: komoly floorball hagyományok
Gyengeség: az elitről kezdenek egyre inkább leszakadni, pedig kétszer is a negyedik helyen végeztek

Oroszország:

Az előző vb-n a 7. helyen zártak, ennek köszönhetően nem kellett selejtezőt játszaniuk. Mint ahogy pár sorral feljebb írtuk, elég szűk a különbségű mérkőzésre számítunk a dánok ellen, mindkét csapat számára ez lesz a vízválasztó a világbajnokság kimenetele szempontjából. Kellemetlen perceket okozhatnak a finneknek is, de meglepetés lenne, ha a hazaiak ellen pontokat tudnának szerezni.

Erősség: erős jégkorongos hagyományokra épülő floorball
Gyengeség: az elit csapatok ellen nem tudják a legjobbjukat adni

Finnország:

"Maailmanmestari!" Ezt ordibálta 2008-ban a finn TV kommentátora, és a finn kolléga megismételné ezt idén is. Számunkra ők az esemény első számú aranyesélyesei is, a csoportjukban pedig mindenképpen kiemelkednek. Címvédőként az önbizalommal nem lehet probléma, házigazdaként pedig a közönség támogatását is élvezhetik. Ez nagy terhet is ró rájuk, hogy ez feldobja-e őket, vagy visszavetik, az már a csoportkörökben is kiderülhet. Mindenestre játékstílusukkal, egyszerű, de nagyszerű passzaikkal meghatározói lehetnek a tornának. Végezetül pedig legyen itt egy interjú, melynek résztvevői az előző két finálé főhősei, azaz a 2006-ban a svédeket a mennyországba juttató Magnus Svenson, valamint a finneket 2008-ban a trónra lövő Tero Tiitu.

Erősségek: kiemelkedő játékosok, hazai pálya, hazai közönség támogatás
Gyengeségek: nagy nyomás nehezedik rájuk

Tipp a csoport végeredményére:
1. Finnország
2. Dánia
3. Oroszország
4. Kanada

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnokság youtube.com finnország2010 vb re hangolva

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr262480647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása