HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Ellenféllesőben, 1. rész: ARES HC

2011.08.22. 23:58 Andris_DFSE

Közeledik a bajnoki rajt, hiszen másfél hét múlva már a labdáé lesz a főszerep hazánk floorball-életében. Erre hangolódva sorsolási sorrendben röviden bemutatjuk a csapatokat, illetve egy prominens képviselővel készítünk rövid interjút.

Első fordulóban az ARES-hoz látogatunk, így az Érdre áttelepült gárdát vesszük elsőként górcső alá. Tavaly sokan érkeztek a gárdához, de egy sornyi kiváló játékos idény közben távozott (ez vezetett oda, hogy a Top Floor név eltűnt a csapat nevéből, valószínűleg örök legendaként hátrahagyva a korábbi kilencszeres bajnokcsapat nevét).  A tabellán végül a negyedik helyen zártak Mujahidék, és véleményünk szerint erős csapatmunkával akár a következő bajnokságban is megismételhetik a 2010-es helyezést. Ehhez viszont az kell, hogy idény közben ne tűnjenek el a meghatározó emberek, és az eddig kevesebb játéklehetőséget kapók közül is többen megcsillantsák a tudásukat!

Akire érdemes figyelni: Mujahid Tamás
„Babát” nem kell bemutatni egy floorballt kedvelő szurkolónak sem. Hihetetlen gyorsasága, bőven átlag feletti (játék)intelligenciája és nem utolsó sorban csapatmunkája a csapatában és a nemzeti gárdában is kiemelkedő. Példaképe lehet bárkinek, nem csak Érden!

Aki meglepetést okozhat: Gődér Attila, Geri Flórián
Gődér többször is bizonyította, hogy nem ügyetlen a kapuban, és még van benne fejlődési potenciál. Geri Flóri azért kívánkozik ide, mert ha komolyabban odateszi magát, akkor sok borsot törhet az ellenfél védőinek orra alá.

És akkor a beszélgetés, Pavelka Zoltán edzővel:

- Hogy áll a gárda a felkészüléssel, vannak-e tervek további edzőmérkőzésekre, tornákra?

- Sajnos a tervezettnél kevesebbet tudtunk elvégezni. Többeket munka, sérülés, nyaralás, család akadályozott a részvételben. És vannak akikkel csak az utóbbi napokban állapodtam meg a folytatásról, így bár készültünk, de még nincs rajtra kész állapotban a csapat. Sok edzőmeccset tervezek, még a bajnokság első heteiben is. A rajtig még Dunaújvárosba megyünk és a Belgrade Openen indulunk.

- Volt játékosmozgás, hiszen Vígh László a Phoenixhez igazolt, míg Kovács Gergely pont hozzánk tért haza. Kik pótolhatják majd őket?

- Vígh László pótlására több kapust megkerestünk, de végül házon belül oldjuk meg a kérdést. Gődér Attila, aki épp a DFSE elleni MK-elődöntőn bizonyított már a kapuban, az ütőt leteszi és betérdel a kapuba. Egyre otthonosabban mozog a ketrec előtt, azt hiszem nem lesz minőségi változás kapus poszton. Kovi pótlása nehezebb lesz. Nagyon megkedveltük és úgy érzem, ő is minket. Labdáinak szeme van, kihagyhatatlan helyzetbe tudja hozni társait, ugyanakkor a pályán kívül is nagyon jó csapatember. Hiányát csapatmunkával próbáljuk megoldani.
Felkerült a B csapatból Duska, Ágoston és visszatért 2 év kihagyás után Éder Márton. Igazoltuk Sánta Józsit a WS-ből. Ő még az OB II-es bajnokcsapatunkban nálunk játszott, de akkor az egybe már nem fért be, most újra számolunk vele. Úgy tűnik a visszavonulás gondolatával foglalkozó Geri és Dudás is csatasorba áll, valamit a sokak által (pl. DFSE, Szolnok) csábított Szabó Péter is jelezte, hogy számíthatunk rá.

- Hogy alakul a érdi floorball élet? Jó döntés volt-e a költözés?

- Az érdi floorball élet még gyerekcipőben jár, az utánpótlás-nevelés egy éve kezdődött csak el. Ugyanakkor megérte Érdre költözni, mert jobban figyelnek ránk. Helyet kapunk a helyi médiában, már volt városi bajnokság, bemutató a főtéren. Ennek ellenére, lehet hogy már a DFSE ellen sem Érden játszunk, de ez egy másik ügy....

- Ön szerint tényező lesz-e a DFSE a következő szezonban? Melyik ARES-DFSE párharcra emlékszik vissza legszívesebben?

- Nem hízelgés képen mondom, de a DFSE-t várom bajnoknak. Ezen már többen megmosolyogtak az elmúlt hetekben.
Legszívesebben a Szolnokon játszott MK döntőre emlékszem. Az volt csapatunk első serlege!

- Végül pedig egy tippet kérnék a bajnokság végső sorrendjére!

- 1. DFSE, 2. Phoenix, 3. - 6. ARES, SZPK, Krokik, Diamonds, 7. Dunaújváros, 8. Szolnok.

Ehhez már csak annyit fűzünk hozzá, hogy remélhetőleg jó jósnak bizonyul beszélgetőpartnerünk!

X3M OB I, 1. forduló:
ARES HC - DFSE
2011. szeptember 3/4

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: kovi kupa érd ares dfse x3m ob i 11/12 pavelka zoltán ellenféllesőben

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr453172293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása