HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

Salming Férfi OB I: Legjobbkor jött az idegenbeli siker!

2011.01.28. 00:32 Andris_DFSE

Vasárnap kicsit tartalékosan, de a győzelemi vággyal a szívünkben indultunk útra a CH elleni idegenbeli mérkőzésünkre. A tét nagy volt, hiszen esetleges vereség esetén – amire egy DFSE játékos soha nem gondol –könnyen az alsóházi rájátszásban találhattuk volna magunkat.

Így tehát a mérkőzés komolyságának tudatában vártuk a kezdő sípszót. A mieink a már megszokott sorral vágtak neki a találkozónak, azaz a Kimák Ádám, Tóth Gábor – Nagy Dávid – Nagy Ádám, Machlik Péter ötös vágott neki a mérkőzésnek. Már a találkozó elején aktívabban játszottunk, jóval több lehetőséget dolgoztunk ki, és Vígh Gyula kapu mögül visszatett labdáját Bohos Dániel váltotta gólra. Lendületben maradtunk, és Tóth Gábor tipikus „Gaba-góllal” köszönt be. Ezt követően emberelőnybe kerültünk, de sajnos nem sikerült gólra váltani az emberfölényünket. A gólszépségversenybe aztán Nagy Ádám (balra) is benevezett és szintén egy látványos találattal tovább növelte előnyünket. Szobonya Kornél is úgy gondolta, hogy tud szép gólt szerezni és a kapu mögül flikk-flakkozta be a negyedik gólunkat. Ezt követően érthetetlen módon mi zavarodtunk meg egy kicsit, és egy elkerülhető gólt kaptunk (Kardos Gábor ütője kicsit vitathatóan magasan volt, de a bírók középre mutattak), majd rosszul cseréltünk, amiért kétperces emberhátrányba kerültünk.

Szünetben egyből gatyába is rázta a srácokat Nagy Laci, és tudatosította mindenkivel, hogy ez még nem egy megnyert mérkőzés (elég ugye csak a 2008-as világbajnoki döntőre gondolni, ahol a finnek 4:0-as első harmad után sorozatban hat gólt kaptak, aztán végül méltó helyre került a világbajnoki serleg :)). Sokkal kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán, a levegőben volt: aki gólt lő, az nagy lépést tesz a két pont megszerzése felé. Gólcsendben telt majd’ tíz perc, de nem bántuk, mert Nagy Dávid összekaparta a labdád Balogh Jánosnak, aki közelről bevette a CH kapuját! A fővárosiak próbáltak lépést tartani, és a jogos emberelőnyt Ulicza Tamás révén használták ki. Ezzel viszont minden puskaporukat ellőtték erre a harmadra a mesehősök, a debreceniek sorra dolgozták ki és értékesítették a gólhelyzeteket. Kimák Ádám félpályáról húzta kapura a labdát, Nagy Dávid takarásában a hazaiak kapusa már nem védhette a kapu felé tartó labdát. Ezt követően Héjja Csaba került kicsit érthetetlen módon a büntetőpadra, hiszen a hazaiak csatára a saját lábában esett el, de mégis két percre kiküldték Boriszt. A társak már csak becsületből is kivédekezték az emberhátrányt, majd pedig a „kicsik” következtek: előbb Bohos Dániel duplázott, majd pedig Szobonya Kornél.

A szünetben ismét elhangzott, hogy még nincs meg a két pont, továbbra is koncentráltan játszunk. A mesehősök is figyelmeztettek minket: Pupek Zsolt góljának köszönhetően 3:8-ra alakult az eredmény. Sőt, újabb emberelőnyben támadhattak a hazaiak, de a védelem ezúttal is remekül zárt. A sikert végleg Nagy Ádám biztosította be, az i-re pedig a pontot Vígh Gyula tette fel (külön öröm, hogy a gólpasszt kidobásból Héjja Gábor adta). Másfél perccel a vége előtt Dávid Máté alakította ki a 4:10-es végeredményt.

A két bajnoki pontot magabiztosan hoztuk haza, több helyzetet dolgoztunk ki, és háromszor az üres kapuba sem tudtuk bejuttatni a lyukacsos lasztit. Igazi csapatmunka volt a siker, mindenki odatette magát! Héjja Gábor 90% fölött védett, a védelem jól dolgozott, elől pedig Nagy Ádám, Szobonya Kornél és Bohos Dániel kiemelkedően játszott. Ilyen hozzáállással sokkal magasabb célok elérése is reális volna!

Salming Férfi OB I, 13. forduló:
IBK Cartoon Heroes - Debreceni Floorball SE 4:10 (1:4, 1:4, 2:2)
Budapest, Klébersberg Kúnó Általános Iskola és Gimnázium, 15 néző
Vezette: Schauer Balázs, Pafféri András

Kapuralövések: 43:46 (17:23, 11:12, 15:11)
Kiállítások: 2 illetve 10 perc

DFSE pontszerzői: Nagy Ádám 2+1, Vígh Gyula 1+2, Szobonya Kornél 2+0, Bohos Dániel 2+0, Tóth Gábor 1+1, Kimák Ádám 1+1, Balogh János 1+0, Nagy Dávid 0+1, Héjja Gábor 0+1

Lánczi András

Szólj hozzá!

Címkék: győzelem ibk ch dfse salming ffi ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr32619609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása