HTML

Debreceni Floorball Sportegyesület

Hírek, érdekességek a debreceni floorballról, mérkőzésbeszámolók, interjúk, egyszóval minden, ami DFSE! ---------------------------------------------- Szeretnél floorballozni? Ne habozz csatlakozni hozzánk!!! Edzésidőpontok: hétfő: 19:30 - 21:00 szerda: 16:30 - 18:00 péntek: 18:00 - 19:30 Edzések helyszíne: Mechwart-csarnok (Széchenyi utca 58.) ---------------------------------------------- Utánpótlás edzések időpontjai: hétfő: 16:00-18:00 szerda: 16:00-18:00 péntek: 16:00-18:00 Edzések helyszíne: Vörösmarty Mihály Általános Iskola (cím: Angyalföld tér 4.) ---------------------------------------------- Női edzés: kedd: 20:30-21:30 csütörtök: 20:30-21:30 Helyszín: Medgyessy Ferenc Gimnázium (cím: Holló László sétány 6.) ---------------------------------------------- E-mail címünk: debrecenifse@gmail.com ---------------------------------------------- Keress minket a facebookon: http://www.facebook.com/debrecenifse ---------------------------------------------- Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ával! Adószámunk: 18566763-1-09 KÖSZÖNJÜK! ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, Erima U19: Miskolci SzFSE - Debreceni FSE 2012. március 24., szombat, 17:00 Miskolc, Generali Aréna ---------------------------------------------- Következő mérkőzés, X3M OB I: Debreceni FSE - DF-REK-RFT 2012. április 14., szombat, 16:00 Mechwart-csarnok, belépés a Külsővártér felől

Friss topikok

X3M OB I: Küzdelmes pontosztozkodás

2011.10.04. 11:46 Andris_DFSE

Az első hazai rangadóját vívta meg vasárnap kora délután a DFSE OB I-es gárdája, mely során a szintén aranyra pályázó Phoenix volt a vendégünk. Múlt héten sajnálkoztunk a nézőszámon a Dunai Krokodilok elleni meccs után, de egy apró fekete pontot mi is kioszthatunk magunknak: ez a mérkőzés is több nézőt érdemelt volna meg, hiszen jó reklámja volt szeretett sportunknak. Egy mentség azért van: délután játszották a labdarugó NB I keleti klasszikusát, és ez jobban lázban tartotta a cívis embereket.

De hogy miért is volt ez jó reklám? Két sikerre éhes csapat találkozott, mindkét oldalon kreatív és technikás játékosokkal, és végül az izgalmakban sem volt hiány!

Már az első pillanatoktól fogva mindkét kapu veszélyben forgott, de a védelmek állták a sarat. A negyedik percben aztán meg is tört a nem is oly hosszú gólcsend: három a kettőben mentek el a vendégek és Rácz Doma köszönt be. Szerencsére nem kellett sokat várni a hazai egalizálásra: Kimák Ádám kavargatott szélen, majd középre passzát Kovács Gergely lőtte volna kapura, a blokkról visszapattonó labdával viszont Szobonya Kornél már nem kegyelmezett. Nem tartott sokáig a hazai öröm: Sztrókay Guba használt ki egy újabb kontrát. A folytatásban is adódtak mindkét oldalon lehetőségek: a piros-fehérek helyzetkihasználása hagyott kívánnivalót maga után, míg a vendégek kontráiban benne volt a gólveszély.

A szünetben el is hangzott, hogy a befejezéseknél pontosabbak legyenek a fiúk, illetve többet mozogjanak a csatárok támadásnál, valamint a védők is zárjanak fentebb. Igyekeztünk megfogadni a tanácsokat, de gólt megint a vendégek szereztek: Illyés Árpád talált be távolról. Nem sokkal később viszont Nagy Ádám szorgoskodott össze egy gólt: szépen megküzdött a labdáért, majd már ziccerben volt, amikor szabálytalankodtak vele, azaz jöhetett a jól megérdemelt büntető, amit ki is használt. Sajnos erre is volt tűzmadaras válasz: előbb Guba ismételt, majd Rácz Ágoston is betalált, háromra növelve a vendégek előnyét. Ekkor ismételten Nagy Ádám villant, közelebb hozva a mieinket. Sőt, emberelőnyben támadhattunk, igyekeztünk minél többet kapura lőni, gólt mégis mi kaptunk: a kiváló formában játszó Rácz Domokos köszönt be ismételten. Próbáltunk közelebb lopózni, egyszer már a gólvonalon is táncolt a labda, de a vendégek még időben tisztáztak. Nagy Dávid góljánál viszont már nem volt ellenszerük, ismét csak kettő volt a különbség. Rosszkor jött Kimák Ádám kisbüntetése, melyet könyörtelenül ki is használtak a fővárosiak: ismét Rácz Domokos volt tarthatatlan, így 4:7-es állással pihenhettek a csapatok. Ebben szerepe volt Héjja Gábornak is, aki a szünet előtt két ziccert is hárított.

A záró harmadra igyekeztünk minden energiánkat mozgósítani, és a kapuban is cseréltünk, hátha Bulátkó Kornél szerencsét hoz. Duró Norbert volt az, aki elsőként ett azért, hogy egalizáljunk: gyönyörű gólt lőtt levegőből. Szerencsés góllal azonban ismét visszaált a háromgólos Phoenix előny, ez bizony nem hiányzott már a negyvenhetedik percben... De nem adtuk fel! Emberelőnybe kerültünk, szépen járt a a labda, majd Kovács Gergely fontos és szép találatának köszönhetően sikerült ismét kétgólosra olvasztani a hátrányt. Újabb emberelőny, újabb gól! Szintén sikerült az ellenfél térfelén dominálni és Duró Norbert tálalását Tóth Gábor értékesítette! Volt még vissza hat és fél perc, időt is kért a vendég legénység. Telt-múlt az idő, az utolsó minutumban mi is kikértük az időnket, és néhányan már lehet keresztet vetettek a mérkőzésre, amikor Kovács Gergely passzából Nagy Ádám egyenlített!!! A hátralévő időben már nem volt kapuralövés, így 8:8-as döntetlen született.

Főleg az utolsó harmadban nyújtott teljesítmény dicséretet érdemel, illetve az is, hogy ekkor már az emberelőnyöket sikerült gólra váltani. Nagyot küzdött Nagy Ádám, Duró Norbert, Burai Péter ők még külön is megérdemelnek egy kis szóbeli vállveregetést. Egy piros pontot feljegyzünk a Kovács-Monszpart bíróduónak is, akik végig kézben tartották a találkozót, ők is kiemelkedőt nyújtottak.

Végül egy idézet és egy videó: „Nem az lesz bajnok, aki ritkán esik el, hanem ki százszor kerül a földre, mégis Ő áll fel!”

X3M OB I, 4. forduló:
Debreceni FSE - Phoenix  Fireball SE 8:8 (1:2, 3:5, 4:1)
Mechwart, 50 néző
Vezette: Kovács Gergely, Monszpart Áron

DFSE pontszerzők: Nagy Ádám 3+0, Kovács Gergely 1+2, Duró Norbert 1+1, Tóth Gábor 1+1, Szobonya Kornél 1+0, Lánczi András 0+1

Szólj hozzá!

Címkék: phoenix küzdelem dfse youtube.com x3m ob i 11/12

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenifse.blog.hu/api/trackback/id/tr173277463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása